Priložnosti

Hackathon EU regij: #ideas4EU

Kaj lahko EU stori zate? Kaj lahko EU stori za tvojo družino, prijatelje, tvoje mesto, regijo, državo? Ali veš? Želiš sporočiti svoj pogled?

Pri Evropski komisiji si vsak dan prizadevajo, da bi našli informacije, ki jih potrebuješ o EU na enostaven in hiter način. Zato poskušajo interpretirati in posodabljati vsebino, ki je dinamična, ustrezna in uporabniku prijazna. Tokrat se obračajo tudi nate s Hackathon EU.

Če lahko:

  • prineseš sveže ideje in lahko zagotoviš njihovo delovanje,
  • imaš dobro znanje o razvoju IT in odprtih podatkih,
  • lahko predstaviš spletne ali mobilne rešitve, ki vplivajo na celotno Evropsko unijo,

potem sodeluj v Hackathonu EU regij #ideas4EU, ki je sestavljen iz enega samega izziva: približati se državljanom.

Zberi svojo ekipo in sodeluj v izzivu Hackathon EU: #ideas4EU.

Kakšen mora biti rezultat?

Edini pogoj je združiti vsaj eno domeno (dogodki, projekti, financiranje …) s spletne strani REGIO z vsaj enim nizom podatkov iz odprtega podatkovnega portala ESIFEvropskega podatkovnega portalaEU portala za odprte podatkeEurostatove spletne straniportala Europaspletne strani Copernicusspletne strani Galileospletne strani z rešitvami za interoperabilnostspletne strani CEF gradnikov ali s kateregakoli drugega podatkovnega niza (odprtega ali zaprtega).

Cilj natečaja je ustvariti nov vpogled, poslovni model ali poslovni koncept z odprtimi podatki, da bi lahko sodelovali z državljani EU.

Rezultat mora biti nova, izvirna mobilna ali spletna aplikacija, vizualizacija ali predstavitev uporabe podatkovne znanosti z namenom povezovanja podatkovnih nizov za ustvarjanje novih spoznanj in sodelovanj. Rezultat mora nagovoriti potrebo ali problem proste izbire in predstaviti njegov pomen v kontekstu.

Preberi pravila in osnutke projektov pošlji do 26. julija 2019.

Izbrani finalisti bodo v Bruslju predstavili svoje predloge na Evropskem tednu regij in mest oktobra 2019. Dogodek je največje srečanje lokalnih in regionalnih predstavnikov uprave in javnih vlagateljev v Evropi.

Med finalisti bo zmagovalna ekipa prejela dve vstopnici za konferenco svetovne tehnološke industrije (WebSummit) v Lizboni novembra 2019. Ekipa bo imela priložnost, da doseže in predstavi svojo rešitev 70.000 udeležencem, ki segajo od hitro rastočih zagonskih podjetij, uveljavljenih podjetnikov in zasebnih vlagateljev z vrha svetovne tehnološke industrije.

 

 mlad.si
 Pixabay

#ideas4EU, heckaton EU, EU

Sorodni članki

Back to top button