Kulsko

Dobrodelni Krofeq že peto leto zapored

Klub mariborskih študentov (KMŠ) bo v torek, 25. februarja 2020, od 13 do 17 ure po centru mesta Maribor delil krofe.

KMŠ bo vabil nasmeh na obraze mimoidočih in pobiral prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni za bratca in sestrico, Adama in Sofijo, ki trpita za redko genetsko boleznijo, metakromatsko levkodistrofijo.

Pust, praznik, ki preganja zimo in iz nas naredi otroke. Na ta dan si nadenemo pustne maske in se prepustimo norčijam ter pojemo koliko krofov želimo.

Krofeq, kmš,
KMŠ bo s Krofeq poskrbel za veselje na ulicah Maribora.

Krofeq je že tradicionalen projekt, ki ga letos že peto leto zapored izvaja Klub mariborskih študentov. Tudi letos bodo na pustni torek, 25. 02. 2020 ob 13 uri, aktivisti društva v sodelovanju s pekarno Hlebček, v centru mesta preganjali zimo, risali smeh na obraze, delili krofe in zbirali prostovoljne prispevke.

Tokrat bodo prostovoljna sredstva namenili Adamu in Sofiji Špilak, ki se borita z redko genetsko boleznijo, metakromatsko levkodistrofijo. Bolezen so najprej odkrili pri triletni Sofiji pri kateri je smrtonosna bolezen že močno napredovala. Mlajši bratec Adam pa je prejel poskusno zdravljenje v Milanu, kjer je preživel zadnje tri mesece. Družini želijo pomagati in Sofiji omogočiti dodatne samoplačniške terapije, ki ji pomagajo ob bolečinah.

Klub mariborskih študentov vas vabi, da jih v torek, 25. februarja 2020, med sprehodom po mestu pozdravite, vzamete kakšen krof in namenite simboličen prispevek.

 

 Klub mariborskih študentov – KMŠ
 Klub mariborskih študentov – KMŠ

Sorodni članki

Back to top button