Priložnosti

Najdi rešitev za pereče globalne probleme na tekmovanju EU TalentON

Evropska komisija je pred dnevi objavila poziv za sodelovanje v novem tekmovanju raziskovalk in raziskovalcev na začetku kariere - EU TalentON. Namenjeno je približevanju znanosti državljanom, saj bodo tekmovalci povabljeni k sooblikovanju rešitev za najbolj pereče globalne izzive. Prijaviti se je možno najkasneje do konca junija.

Pilotno tekmovanje EU TalentON bo potekalo v nizozemskem Leidnu, letošnji evropski prestolnici znanosti. Na dogodku bodo mladi, nadarjeni raziskovalci izzvani, da poiščejo in razvijejo rešitve, ki prispevajo k najbolj akutnim globalnim izzivom.

Dogodek bo potekal med 14. in 18 septembrom 2022. Gostil bo preko 100 raziskovalcev na začetku kariere iz celotne EU, ki se bodo z delom v manjših skupinah (delavnice, obisk podjetij, predavanja, osebno svetovanje, kulturne izkušnje) osredotočili na izziv, povezan z eno od petih misij EU. Te so boj proti raku, prilagajanje podnebnim spremembam, zaščita oceanskih morij in voda, življenje v bolj zelenih mestih ter zagotavljanje zdrave zemlje in hrane.

Ob zaključku tekmovanja TalentOn bo vsaka ekipa svojo rešitev predstavila strokovni žiriji in splošni javnosti. Zmagovalce bodo nagradili EU, industrija in mentorji.

Udeležba je namenjena magistrskim in doktorskim študentom raziskovalcem

Tekmovanje je namenjeno tudi promociji kariernih poti na področju raziskovanja, krepitvi čezmejnega, interdisciplinarnega in čezsektorskega sodelovanja raziskovalcev na začetku kariere, spodbujanju podjetnosti in predstavitvi priložnosti v akademski sferi in gospodarstvu.

Udeležba je namenjena študentom akademskih magistrskih študijskih programov ali doktorandom, ki so povezani z evropskimi univerzami in vsem, ki so na kakršenkoli način povezani z znanostjo ali akademsko skupnostjo. Prav tako je namenjena vsem, ki bi radi razširili svoja poslovna omrežja, ki radi rešujejo izzive v svojih bodočih skupinah, si želijo nove znanstvene izkušnje in pustiti pozitiven pečat pri reševanju globalnih izzivov. Prijavitelji morajo biti stari med 21 in 35 let.

Prijaviš se lahko do konca junija na spletni strani TalentOn.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button