Šport

V zadnjem tednu Vuelte Primož Roglič za zmago nima kaj izgubiti

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo danes začel lov na četrto zaporedno zmago na dirki po Španiji. Zadnji teden španske pentlje ga čaka nekaj zahtevnih testov, v primerjavi z vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom pa bo moral nadoknaditi 1:34 minute zaostanka.

“Uspelo mi je odščipniti nekaj malega časa, bolje je namreč pridobiti 16 sekund kot jih izgubiti. Tega sem vesel in to bom odnesel v zadnji teden. Še prej pa se veselim prostega ponedeljka,” je po nedeljski etapi dejal 32-letni Primož Roglič.

V boju za skupno zmago je še Španec Enric Mas, ki je v nedeljo pridobil nekaj časa tako v primerjavi z Rogličem kot Evenepoelom in zdaj za Belgijcem zaostaja 2:01 minute. Drugi slovenski kolesar Jan Polanc je v skupnem seštevku še naprej visoko, z zaostankom 15:08 minute zaseda 13. mesto.

Dvaindvajsetletni Evenepoel je bil pred minulim koncem tedna še bolj trdno v sedlu. Sta pa zahtevni etapi v soboto in nedeljo nekoliko zamajali trdne temelje, ki jih je postavil s sijajnimi predstavami v prvih 13 etapah.

Vseeno ima še naprej veliko prednost pred zasledovalci, zadnji teden pa ni več na sporedu tako zahtevnih etap. Danes se bo španska pentlja nadaljevala z zanimivo 16. etapo od Sanlucar de Barramede do Tomaresa (189,4 km). Gre za pretežno ravninsko etapo, v zadnjih 14 km pa bodo morali kolesarji premagati dva kratka vzpona, tudi ciljni sprint pa bo potekal nekoliko navkreber.

Od jutri naprej nato sledijo težji testi, vključno z dvema zaključkoma navkreber v 17. in 18. etapi, ter dvema zelo razgibanima trasama v 19. in 20. Za konec v nedeljo sledi le še parada šampionov in sprinterski zaključek v Madridu. Tam lahko Roglič doseže svojo četrto zmago na Vuelti.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button