Priložnosti

Natečaj Young Academics Award 2022 podeljuje nagrade do 1000 eur

Sodeluj na natečaju Young Academics Award 2022, kjer lahko osvojiš privlačne nagrade. Tema letošnjega natečaja, ki ga organizira Alpska konvencija, je "Trajnostni promet in mobilnost v Alpah".

Trajnostni promet in mobilnost v Alpah

Raziskave in inovacije so ključnega pomena za promocijo trajnostnega razvoja v Alpah, mladi znanstveniki pa imajo ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti. Stalni sekretariat Alpske konvencije prepoznava to ključno vlogo z nagrajevanjem izjemnih magistrskih nalog na različne alpske tematike v sklopu natečaja Young Academics Award.

Nagrado, ki je podeljena vsaki dve leti, podpirajo predsedstvo Alpske konvencije, Stalni sekretariat in info točke Alpske konvencije. Natečaj je izveden v sodelovanju z Mednarodnim znanstvenim odborom za raziskave v Alpah (International Scientific Committee on Research in the Alps, ISCAR).

Tokratna izvedba natečaja Alpske konvencij​e Young Academics Award se osredotoča na Trajnostni promet in mobilnost v Alpah. Dobrodošle so prijave, ki so povezane z naslednjimi temami:

  • tovorni promet v Alpah;
  • potniški promet;
  • individualna trajnostna mobilnost;
  • turizem.

Poleg tega bodo podeljene tudi štiri nagrade info točk za dela, ki so tematsko relevantna in geografsko povezana z območji spodnjih info točk.

Osvoji do 1000 evrov nagrade

Uspešni kandidati in kandidatke lahko osvojijo eno izmed sedmih nagrad v vrednosti do 1.000 €, ki jih zagotavljajo Stalni sekretariat Alpske konvencije in švicarsko predsedstvo Alpski konvenciji ter info točke Alpske konvencije.

Rok za oddajo je 30. junij 2022. Vse informacije v zvezi s kriteriji in nagradami natečaja ter prijavnica so na voljo na tej povezavi.

Alpska konvencija, UM
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button