Priložnosti

Sodeluj na 19. mednarodnem festvalu Več znanja za več turizma

Turistična zveza Slovenije vabi skupine mladih k sodelovanju na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo Voda in zdravilni turizem.

Voda kot neprecenljiv turistični potencial

Strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode. Te je v Sloveniji na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.  Z vodo smo bogati tudi sicer, saj je Slovenija po vodnatosti na tretjem mestu v Evropi. Pestre pa so tudi njene oblike: jezera, reke, potoki, brzice, slapovi, morje, izviri, toplice, vrelci …Na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma bo zato letos tema Voda in zdravilni turizem.

Sodeluj s svojo mladinsko skupino

Na festivalu Več znanja za več turizma lahko sodeluješs svojo mladinsko skupino. V sklopu letošnje teme  Turistična zveza Slovenije udeležence festivala spodbuja, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode. V svoji nalogi se lahko osredotočite na zdravilne izvire, terme in toplice. Dobrodošli pa bodo tudi turistični produkti, v katerih bodo v središču zdravilni vidiki različnih dogodivščin ob in na vodi, ki pozitivno vplivajo na naše fizično telo in splošno počutje.

Še posebej zaželene so aktivnosti, ki krepijo naše energetsko telo in nam omogočajo stik s seboj od joge, meditacije, dihalnih tehnik, knajpanja in kopanja v hladni vodi. Lahko se osredotočite na pitnik ali morda vaški vodnjak ali kal, ki celotni skupnosti omogočajo dostop do neoporečne pitne vode, ki je v zdravi družbi osnova dobrega počutja.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda – nalogeizdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve – naloge je 7. januar 2022.

Več informacij na povezavi.

Mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button