FotoPrehranaVideoZabava

Street Food Market Maribor se je vrnil z odlično hrano

Že tretjo leto zapored se na Trgu Leona Štuklja odvija kulinarično doživetje Street Food Market Maribor. Tam lahko do sobote najdeš okoli 40 ponudnikov svetovne hrane, od indijske, japonske pa do ameriške.

Že tradicionalno je konec avgusta v Mariboru namenjen znamenitemu Street Food Market na Trgu Leona Štuklja. Street food enostavno pomeni, da se na tovornjakih oz. “food truckih” pripeljejo ponudniki hrane, jo tam pripravijo in jo iz njega kar postrežejo.

Tokrat je Maribor obiskalo okoli 40 ponudnikov hrane, med katerimi se najde nekaj za prav vsakega. Skupaj z glasbeno spremljavo in odličnim vzdušjem je dogodek nekaj, česar enostavno ne moreš zamuditi. Karavana ulične hrane bo pri nas ostala vse do sobote.

Burgerji, naravni sladoled, vaflji, palačinke …

Street Food Market ponuja tako hrano z različnih koncev sveta kot različno hrano iz Slovenije. Za začetek lahko poskusiš tradicionalni grški giros ali sendviče z Dunaja. Nato lahko zakorakaš v Azijo z znanim japonskim sušijem. V Aziji si lahko privoščiš še indijski curry ali šrilankine škampe v kokosu. Za tem pride na vrsto še italijanska piadina, za sladico pa si lahko privoščiš ameriške brownije.

Medtem slovenski ponudniki obljubljajo že tradicionalne burgerje in raznovrstne sendviče. Koliko prenesejo tvoje brbončice, lahko preizkusiš z raznimi čili izdelki. Kuharski mojstri so poskrbeli tudi za palačinke z različnimi nadevi. Za največje sladkosnede pa so pripravljeni vaflji s sto in enim dodatkom. Če želiš, si lahko privoščiš še naraven sladoled ali sladoledni churros.

street food market, na trgu leona štuklja, maribor, vaflji, sladoled, palačinke, karavana ulične hrane, trg leona štuklja | Za poskusiti so na voljo tudi slavni španski churrosi.
street food market, na trgu leona štuklja, maribor, vaflji, sladoled, palačinke, karavana ulične hrane, trg leona štuklja | Tisti bolj drzni lahko poskusijo tudi kakšno bolj ali manj pekočo hrano.
street food market, na trgu leona štuklja, maribor, vaflji, sladoled, palačinke, karavana ulične hrane, trg leona štuklja | Med zanimivimi “food trucki” je tudi ameriški šolski avtobus.

  Najbolj pogosta hrana na trgu so sicer burgerji na tisoč in en način. A poskrbljeno je tudi za vegetarijance in vegane. Pa tudi, če si na dieti, si lahko brez skrbi, saj imaš na voljo tudi 100 % naravno hrano. Da ni noben žejen, pa je poskrbljeno s ponudbo brezalkoholnih in tudi alkoholnih pijač.

  Na trgu bodo ponudniki ostali do sobote

  Z velikim številom ponudnikov in obilico strank je Trg Leona Štuklja zapolnjen do zadnjega kotička. Karavana ulične hrane bo sicer v Mariboru od 29. do 31. avgusta, v okviru turneje Street Food Market Austria in Street Food Market Slovenija. Do sobote imaš torej čas, da se odpraviš na kulinarično dogodivščino. Ponudbo lahko najdeš na Facebooku.

   

   Mojca KUPČIČ
   Boris OČKERL
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button