KulskoPrehrana

Street Food Market ponovno v Mariboru!

Festival ulične hrane se je za tri dni ustavil v Štajerski prestolnici

Street Food Market je tudi letos pripotoval v Slovenijo. Vse do sobote imaš čas, da se odpraviš na Trg Leona Štuklja in poskusiš dobrote iz uličnih kuhinj.

V zadnjih letih se je koncept uličnih kuhinj iz Amerike razširil tudi po Evropi in Sloveniji. Koncept street fooda je sestavljen iz »food truck-a« oz. tovornjaka s hrano ter odličnih kuharjev, ki hrano pripravijo v nekaj minutah. Največkrat tovornjaki ponujajo prigrizke, hitro hrano in sladke dobrote.

Avstrijska turneja pod znamko Street Food Market je lani v Mariboru doživela zelo uspešno premiero, zato je v Štajersko prestolnico pripotovala tudi letos. V treh dnevih festivala se bo na Trgu Leona Štuklja predstavilo nekaj manj kot 30 ponudnikov hrane tako iz tujine, kot Slovenije. Pripravili bodo ulične dobrote iz vsega sveta, zraven pa nas bodo razvajali tudi z dobro kapljico (brez)alkoholne pijače.

 

Od krokodiljega ražnjiča do štrukljev

Trg Leona Štuklja se je za nekaj dni spremenil v mešanico vonjev in okusov, ki te bodo popeljali na različne konce sveta. Odpraviš se lahko v Indijo in poskusiš vegetarijanski ali piščančji curry, na koncu pa popiješ mango shake. Če te zanima Argentina, je zate kot nalašč argentinski ražnjič. Ti je bolj pri srcu ameriška kuhinja? Na voljo imaš burgerje na sto in en način, newyorške ali azijske hot doge, nachose in burritote, izbiraš pa lahko tudi med različnimi wrapi in tortiljami. Bi rad poskusil kaj novega in drugačnega? Avstralska kuhinja ti ponuja zebrine, kengurujeve in krokodilje ražnjiče, drugje pa lahko najdeš tudi odlične vegetarijanske jedi.

Če se ti sline niso pocedile ob glavnih jedeh, pa se ti bodo zagotovo ob sladicah. Izbiraš lahko med tradicionalnimi slovenskimi štruklji, španskimi churrosi ali pa vaflji na palčki. Lahko pa se posladkaš z macaroni ali browniji, izbereš tiramisu ali pa puhaste palačinke. Seveda ne gre brez sladoleda, ki ga kuhar pripravi kar na zamrznjeni plošči in namesto v kepicah postreže v rolicah.

Dobrega Street Food Marketa pa ni brez odlične pijače. Če si rad v koraku s časom, je zate kot nalašč gin tonik z jagodičevjem ali pa sadna limonada. K burgerju se poda dobro pivo, zato lahko na Tankrju natankaš craft pivo lokalnih mikropivovarn. Lahko pa se odločiš za klasiko in si natočiš kozarec vrhunskega vina.

Na Trgu leona Štuklja se je zbrala množica lačnih Mariborčanov. |
Med sladicami lahko najdeš tudi španske churrose. |
Veliko zanimanja je požel tovornjak z avstralsko hrano, ki je ponujal krokodilje, zebrino in kengurujevo meso. |
Dobro hrano je treba poplakniti tudi z dobro pijačo. |
  V Mariboru še do sobote

  Poleg ulične hrane je bilo prvi dan na trgu tudi odlično vzdušje, ki so ga dodatno začinili še sončni žarki. Vse do sobote lahko izkoristiš priložnost in na Street Food Marketu okusiš nekaj novega, se posladkaš z odlično sladico ter s prijatelji spiješ pijačo ali dve.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Urška KUR

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: 2.65 ( 1 votes)

  Sorodni članki

  Back to top button