KulskoŽivljenjski slog

Postani prostovoljec in krajšaj čas starostnikom

Druženja s stanovalci Doma pod gorco.

Dolgčas! Slovar slovenskega knjižnega jezika opredeli dolgčas kot stanje osamljenosti zaradi pomanjkanja primernega dela, družbe, zabave. Človek je že od pradavnine družabno bitje. Medsebojno si pomaga, se povezuje in si tako krajša čas. Aktivno preživljanje prostega časa je postala težava predvsem starejše generacije (dedkov in babic).

 

O projektu

V sklopu projekta Pomoč starejšim in invalidnim občanom mestne občine Maribor, ki ga organizira Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM, bomo organizirali druženja s stanovalci Doma pod gorco. Druženja bodo organizirana enkrat tedensko in bodo trajala vsaj eno uro. V tem času pa bomo stanovalcem domov krajšali čas (pogovor, sprehodi, igranje … ).

 

Trajanje projekta

Projekt traja od sredine meseca februarja do sredine meseca junija 2019.

 

Kako lahko pomagam?

Si komunikativen, poln energije, se rad družiš, imaš prostovoljsko žilico in rad pomagaš? Potem je to projekt zate! Prijavi se na razpis!

Prostovoljci, ki jih bomo izbrali preko razpisa v sredini februarja, bodo z organiziranim prevozom do doma v naprej dogovorjenem terminu krajšali čas starejšim na različne načine. Vsak prostovoljec na koncu prejme potrdilo o številu opravljenih ur in simbolično nagrado.

 

Kako se prijavim na razpis?

Za prijavo na razpis pošlji:

  • svoje osebne podatke (ime, priimek, fakulteto, smer in letnik študija) in
  • kratko motivacijsko pismo, v katerem poveš, zakaj si prav ti tisti/tista, ki bi to prostovoljno delo opravljal/a. V motivacijskem pismu napiši tudi svoje morebitne izkušnje (če si takšno ali podobno prostovoljno delo že opravljal). Motivacijsko pismo naj zajema največ  400 besed.

Svoje podatke in motivacijsko pismo pošlji v PDF datoteki na elektronski naslov sociala@soum.si do vključno 5. 2. 2019.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGŠOUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button