Priložnosti

Nauči se vse o podkastih – MKC Maribor te vabi na usposabljanje za mlade

Mladinski kulturni center Maribor bo v okviru projekta Usposabljanje za krepitev digitalnih kompetenc mladih organiziral brezplačno usposabljanje, na katerem bo poudarek na pripravi in snemanju podkast vsebin ter uporabi in upravljanju različnih digitalnih orodij.

Mreža MaMa v sodelovanju in ob podpori z mladinskimi centri, med katerimi je tudi Mladinski kulturni center Maribor, izvaja projekt Digitalna generacija mladinskih centrov za dvig digitalnih kompetenc mladih. Bistvo projekta je, da tudi mladinski delavci pridobijo dodatne digitalne kompetence in neformalna znanja na področju digitalizacije.

MKC Maribor bo v okviru projekta organiziral brezplačno usposabljanje, na katerem bo poudarek na pripravi in snemanju podkast vsebin ter uporabi in upravljanju različnih digitalnih orodij. Usposabljanje je namenjeno mladim med 16 – 29 let. Pričetek podkast vikenda bo v petek, 17. 11. 2023, ob 17:00, v Hostlu Pekarna.

Udeležencem nudijo tudi možnost brezplačne prenočitve v Hostlu Pekarna za čas trajanja usposabljanja, povrnitev potnih stroškov, prav tako bo vse dni poskrbljeno za prehrano. Med gosti bodo poznan podkast ustvarjalec, strokovnjak za varnost na internetu in strokovnjak za orodja, ki jih upravlja umetna inteligenca (ChatGPT, Foto, Murf.ai).

Okvirni termini usposabljanja

  • petek, 17. november 2023, med 17:00 – 21:00
  • sobota, 18. november 2023, med 9:00 – 21:00
  • nedelja, 19. november 2023, med 9:00 – 12:00.

Število mest je omejeno na 12. Pričakuje se, da so udeleženci na usposabljanju celotni čas, razen v primeru višje sile. Prijave na usposabljanje so odprte do zasedbe mest oz. najkasneje do petka, 3. novembra 2023 na tej povezavi.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije se lahko obrneš na elektronski naslov vok.coordination@gmail.com.

MKC Maribor
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button