PotovanjePriložnosti

Poteguj se za eno izmed 150 vozovnic Yoalin za potovanje po Alpah

Projekt Yoalin bo tudi letos mladim, starim med 18 in 27 let, omogočil trajnostno in cenovno ugodnejše potovanje po Alpah. Na voljo je 150 alpskih vozovnic, s katerimi bo mogoče z javnim prevozom potovati po osmih alpskih državah, tudi Sloveniji, mladi pa se lahko zanje potegujejo do 20. maja.

Vozovnica Yoalin pa ne bo omogočala le potovanje z javnim prevozom, ampak tudi popuste na vstopnice za obisk muzejev in brezplačne storitve v izbranih ustanovah, so sporočili iz nevladne organizacije Cipra. Mlade pozivajo, da se preko spletne strani projekta prijavijo v žreb za vozovnico.

150 imetnikov alpske vozovnice Yoalin bo potem povabljenih na uradno odprtje dogodka v avstrijski Landeck konec junija, ko bo potekal tudi festival ARGE ALP Fest.

Kot so dodali v Cipri, so sodelujoči vabljeni k deljenju doživetjih na družabnih omrežjih, pri čemer lahko s svojimi najboljšimi fotografijami in zgodbami sodelujejo na natečaju, katerega zmagovalci bodo razglašeni na zaključnem dogodku oktobra v Švici.

Pobudnika projekta Yoalin, ki se je začel leta 2018, sta Mladinski svet Cipra in Ciper International, ki se zavzemata za podnebju prijaznejša ter okoljsko bolj ozaveščena, trajnostna in cenovno dostopnejša potovanja po Alpah.

Na območju Alp približno 30 odstotkov emisij ogljikovega dioksida povzroča človekova mobilnost, zato je za učinkovito blaženje podnebnih sprememb bistvenega pomena, da je ta trajnostna in podnebju prijazna, poudarjajo v Cipri.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button