Življenjski slog

Poznaš vseh 7 znakov, ki ti pravijo, da je v igri ljubezen?

Zaljubiti se je ena izmed najbolj čudnih, a hkrati tudi najlepših stvari, ki se človeku lahko zgodijo. Vsak izmed nas to doživlja drugače. Kljub temu pa obstajajo neki skupni znaki, preko katerih lahko definiramo, da smo se v nekoga zaljubili.

Eden izmed najbolj očitnih znakov, da se dogaja ljubezen je, da ne moreš misliti na nič in nikogar drugega kot le na to osebo. Znaki pa so lahko tudi bolj prikriti in nejasni. Kakršnikoli so že, nobenega dvoma ni, da je v današnjem času (online) zmenkov te težje razbrati kot pa jih je bilo mogoče včasih.

Ne moreš je nehati gledati

To je lahko tudi ljubezen na prvi pogled. Klasični znak zaljubljenosti je, da se izgubiš v očeh osebe, ki jo imaš rad. Ko jo tako gledaš ne vidiš le njenega videza. Vidiš vajino skupno prihodnost oz. si misliš kako lepa bi lahko bila.

Opustiš svoje vsakdanje aktivnosti

Če uživaš in se imaš lepo v družbi osebe, ki jo imaš rad, si boš želel še več tega. Iščeš vse možne načine kako bi več časa preživel s to osebo. To pa pogosto povzroči, da opustiš aktivnosti, ki si jih počel preden si jo spoznal.

Ni ti mar, če naredi nekaj neprijetnega

Zaljubljen ne opaziš neprijetnih stvari, ki jih počne tvoja sanjska oseba in stvari, ki so te prej motile. Pa naj bodo to lasje v umivalniku, spuščen pokrov straniščne školjke, razmetana oblačila, nepomita posoda … Tega ni in vse ti je sprejemljivo.

Čas beži, ko sta skupaj

Pogosto, če ne celo vsakič, je tako, da čas hitro mine, ko počnemo nekaj pri čemer se dobro počutimo. Koliko krat si šel na Štuk na eno pijačo in je ura nenadoma bila že 2 ponoči? Enako se dogaja s časom, ko si z osebo, ki jo imaš rad.

Si zelo optimističen

Zaljubljaš se in vse stvari v tvojem življenju so nenavadno čudovite, fantastične. Prav tako čutiš, da imaš veliko več energije. Vse to se zgodi zaradi enormne količine dopamina, ki se proizvaja, medtem ko misliš na ljubljeno osebo.

Želiš si jo dotikati in poljubljati

“To je eden izmed očitnih znakov,” boš rekel. A vprašanje je zakaj je temu tako? Ko se zaljubljamo se sprošča t.i. ‘ljubezenski hormon’ oksitocin. Zaradi njega te navdaja občutek sreče in ta pripomore k temu, da se vez med vama še bolj okrepi.

Hočeš, da je srečna

Ko si zaljubljen, si manj sebičen. To je lahko znak, da bo vajina ljubezen močna in da bo dolgo trajala. Ne le, da si sam želiš biti srečen, želiš si, da je tudi tvoja ljubljena oseba tako srečna kot si sam.

 

 DOSTOP.si (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button