NoviceŠport

Odbojkarice bodo danes s tekmo proti Poljski začele evropsko prvenstvo

Slovenske odbojkarice bodo danes ob 20. uri odigrale prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Belgiji. Njihov tekmec bo Poljska.

Slovenske odbojkarice bodo tekme skupinskega dela igrale v Gentu. V soboto jih čaka tekma z gostiteljico Belgijo, v nedeljo pa s Srbkinjami, aktualnimi evropskimi podprvakinjami. Po dnevu premora se bodo odbojkarice v torek pomerile z Madžarkami, za konec predtekmovalnega dela dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Za slovensko izbrano vrsto bo to tretji nastop v zgodovini med evropsko elito po letih 2015 in 2019. Na zadnjem prvenstvu leta 2021 Slovenk ni bilo. Naslov evropskih prvakinj so osvojile Italijanke, ki so v finalu v Beogradu s 3:1 v nizih ugnale Srbkinje.

Cilj slovenske izbrane vrste, ki jo po evropskem prvenstvu čakajo še kvalifikacije za olimpijske igre, je preboj med 16 najboljših ekip. Na prvenstvu, ki poteka še v Italiji, Nemčiji in Estoniji, nastopa 24 reprezentanc.

“Naša moč je v tem, da imamo 14 podobno kakovostnih igralk, najti moramo le pravo ravnotežje. Imam srečo, da lahko skozi posamezno tekmo ali pa iz tekme v tekmo menjam igralke. Tudi zato nismo povsem določili udarne zasedbe, saj lahko veliko igralk pomaga ekipi. Videli bomo, kako bo šlo, in se prilagajali,” je pred prvenstvom dejal selektor Slovenije Marco Bonitta.

STA
Facebook Odbojkarska zveza Slovenije

Sorodni članki

Back to top button