Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenska kulinarika

Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenska kulinarika

Močnik je stara jed naših babic in dedkov in spada med slovenske narodne jedi.Zanima nas katera tekočina je glavna sestavina močnika?

Kako se imenuje vseslovenski projekt v slovenskih vrtcih in šolah, pri katerem otroci za zajtrk jedo: med, maslo, kruh, jabolka in mleko, pridelane s strani lokalnih ponudnikov?

Značilna slovenska kulinarična posebnost z Idrijskega,  ki jo bomo videli na sliki, je narejena iz testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Ponudimo jo lahko kot toplo predjed, prilogo ali samostojno jed. Katero dobroto iščemo?
Slo kulinarika foto 19


Na sliki v ozadju bomo lahko zagledali vsem dobro poznano slovensko kulinarično dobroto, prekmursko gibanico. Zanima nas, katere 4 nadeve, poleg testa in prelivov uporabimo pri njeni pripravi?

Rajžlc je stara kmečka jed. Zanima nas iz katerega dela teletine se jed pripravi?
MasterChef Slovenija je slovenska verzija priljubljenega kuharskega šova Masterchef. V lanski sezoni so ustvarjalci oddaje precej pozornosti namenili tudi tradicionalni slovenski kulinariki. Zanima nas, koliko sezon priljubljenega kuharskega šova smo do sedaj že lahko spremljali na naših malih ekranih?

Zlato zapečena podloga iz listnatega testa, slastna vanilijeva krema, stepena sladka smetana in ponovno hrustljavo listnato testo potreseno s sladkorjem v prahu. Katero značilno sladico sestavljajo opisane komponente?
Kako imenujemo jed na sliki? Pripravljena je iz kolenskih vezi, nogic in uhljev, ki ne vsebujejo mesa.
Slo kulinarika foto 21
Kranjska klobasa je slovenska mesna narodna jed, ki se sme izdelovati po Pravilniku o Kranjski klobasi z zaščiteno geografsko označbo. Zanima nas kolikšen odstotek svinjskega mesa mora kranjska klobasa vsebovati?
Na planincah luštno biti" je slovenska narodna pesem, ki smo jo zagotovo prepevali v otroštvu. V četrti kitici pesem govori o pastirici, ki kuha tradicionalno jed, v kateri se znajde muha. Katero jed iščemo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close