DeloKultura

Si želiš biti del ekipe Radia Študent?

Radio Študent razpisuje avdicije za različna delovna mesta.

Si si od nekdaj želel delati na radiu? Zdaj je tvoja priložnost! Radio Študent išče nove sodelavce na različnih področjih. Preveri, če bi si morda želel početi kaj od spodaj navedenega.

 

Avdicija Znanstvene redakcije

Rad slediš novostim v svetu znanosti in deliš svoje znanje z drugimi? So ti všeč naše oddaje Znanstveni britoff, Frequenza della scienza in ostale? Te zanima kako poteka delo na najstarejši študentski radijski postaji v Evropi, ki nepretrgoma oddaja od leta 1969? Pridruži se Znanstveni redakciji Radia Študent!

Na avdicija.zr@radiostudent.si do 18. novembra pošlji največ dve strani dolgo obnovo aktualnega znanstvenega članka po svoji izbiri, tako da bo razumljiva tudi tvojemu cimru s FDV-ja, newagerskim prijateljicam in babici. Priloži še svoj življenjepis in pripiši področja, ki te najbolj zanimajo.

 

Avdicija za nove lektorje Radia Študent

Gojiš strast do jezikovnih zagonetk in njihovega odgonetanja? Imaš ostro lektorsko oko? Na Radiu Študent te čakajo osupljive lektorske izkušnje, še nevidene stavčne strukture, raziskovanje poslednjih meja slovenskega jezika in intenzivno lektorsko vežbanje, ki ga ne pozabiš. Na lektura@radiostudent.si pošlji kratko predstavitev (do 2000 znakov s presledki) in kratko vizijo tega, kaj lektor/ica počne in kakšen je namen lekture (v isti dolžini). Prijave zbiramo do 18. novembra!

 

Avdicija Univerzitetne redakcije Radia Študent

Univerzitetna redakcija bolj ali manj ažurno obravnava tematike s širšega področja šolstva, vzgoje in izobraževanja, Študentske organizacije ter študentskega organiziranja, izobraževalnih idej ter ideologij, zgodovine pedagoških zmot in še česa drugega. Vabljeni k prijavi na avdicijo Univerzitetne redakcije Radia Študent. Če se najdeš vsaj v delčku zapisanega, potem pošlji svoj kratek življenjepis in področja zanimanja na avdicija.ur@radiostudent.si. Prijave sprejemamo od tega trenutka do 18. novembra.

 

Avdicija Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent

Redakcija za kulturo in humanistične vede Radia Študent ponosno zaobjema kritične in reflektivne vsebine celovite scene, ki ji v najširšem smislu pravimo kultura. Od literature do filozofije, od scenskih do vizualnih umetnosti, od filma do teorije, od novomedijskih do klasičnih umetnin. Poleg recenzentskih in komentatorskih form skrbno gojimo daljše teoretske, umetniške in eklektične oddaje, ki ne le odsevajo domačo in tujo kulturno infrastrukturo vseh naštetih in nenaštetih področij, temveč so same nemalokrat unikaten in nikjer drugje prisoten del njih. V tem smislu je RKHV erešovski endemit. To hočemo skrbno gojiti z novimi silami, zato te odprto, prisrčno in tudi resno vabimo, da se nam pridružiš s pristopom k avdiciji, ki ga pošlješ na naslov: avdicija.rkhv@radiostudent.si.

Prijava naj vsebuje:

  • življenjepis (sproščen, ne europass cv, ugh!) in
  • tekst (recenzija/refleksija/komentar poljubnega kulturnega izdelka/dogodka), ki naj obsega do 1000 besed.

Pošiljko pričakujemo do 18. novembra 2018.

 

Avdicija Aktualnopolitične redakcije Radia Študent

Aktualnopolitična redakcija Radia Študent išče nove pisce! Za prijavo na avdicijo na mail: avdicija.apr@radiostudent.si pošlji življenjepis (ne europass) in do 500 besed dolg komentar poljubnega družbeno-političnega dogodka ali pojava. Pri izboru teme posebno pozornost nameni izvirnosti. Čas imaš do 18. novembra!

 

Avdicija Glasbene redakcije Radia Študent!

V Glasbeni redakciji smo lačni nove delovne sile, novih ušes in z njimi novih (tudi starih) muzik. Veseli bomo vseh kandidatov, posebej pa tistih duš in duhov, ki jih mikajo prostranstva metala, punka in rock’n’rolla, etna, jazza ali komponirane glasbe. Seveda pa se ne bomo branili tudi kogarkoli, ki o glasbi in njenih scenah preprosto rad razmišlja, niti tistega, ki jo rad vrti za vse ljudi. Pošlji kratek življenjepis s poudarkom na izkušnjah tako ali drugače povezanih z glasbo, dva pisna seznama skladb s po petdeset komadov (izmed teh naj bo NUJNO četrtina slovenskih, skladbe pa naj se med dvema seznama ne ponavljajo) in eno besedilo na temo muzik v dolžini do 4000 znakov s presledki (bodisi kritiško recenzijo plošče ali koncerta, bodisi komentar ali predstavitveni/dokumentarističen tekst na izbrano temo povezano z glasbo, glasbeno sceno ali glasbeno industrijo). Prijave zbiramo do 18. novembra! Prijava: avdicija.gr@radiostudent.si

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGRadio Študent
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button