DeloPriložnosti

Sindikat Mladi plus vabi, da postaneš njihov/a aktivist/ka

Imaš idejo, kako izboljšati položaj mladih v družbi? Imaš dovolj, da politika sprejema odločitve, ki ne prinašajo delovnih mest in kakovostnih pogojev za študij? Delaš v eni od prekarnih oblik dela in si želiš izboljšati pogoje v svojem delovnem okolju? Ali preprosto ne pristajaš več na kaotično stanje v družbi, kjer za mlade ni perspektive? Postani član organizacije Sindikat Mladi plus!

Če si na katero izmed vprašanj odgovoril, odgovorila pritrdilno, ali pa te morda zanima le delovanje v sindikalni organizaciji in sindikalno delo nasploh, te Sindikat Mladi plus vabi, da se jim pridružiš kot aktivist oziroma aktivistka! Medse vabijo vse mlade med 15. in 35. letom starosti, dijake in dijakinje, študente in študentke, mlade brezposelne ter delavce in delavke v prekarnih oblikah dela.

Kot aktivist oziroma aktivistka boš na Sindikatu Mladi plus imel priložnost, da se vključiš v že obstoječa področja delovanja. Lahko pa  boš predlagal nove teme, za katere meniš, da so za sindikat mladih pomembne. Imel boš možnost sodelovati na lokalnih in mednarodnih srečanjih delavskih in mladinskih organizacij, pridobiti znanje na področju delovne zakonodaje. Lahko boš pilil svoje veščine komunikacije v javnosti, zastopal politična stališča, ob tem pa tvoril tudi mrežo zanimivih in dragocenih poznanstev.

Področja, s katerimi se na sindikatu najbolj intenzivno ukvarjajo in kjer bi udejstvovanje novih aktivistk in aktivistov prišlo še kako prav, so:

  • Zagovorništvo. So zagovornik mladih pri pogajanjih za izboljšanje zakonodaje na področju zaposlovanja mladih, pripravništev, sheme za brezposelne mlade ter drugih ukrepov s področja delovne in socialne zakonodaje.
  • Pravno svetovanje. Članicam in članom pomagajo reševati probleme, s katerimi se srečujejo pri izobraževanju, zaposlovanju ter iskanju dela. Nudijo različna svetovanja, izobraževanja in delavnice o različnih temah.
  • Akcije na terenu. So aktiven del družbe in pripravljeni na probleme glasno opozarjati tudi na ulici, z različnimi pozivi, na protestih, z raznimi aktivističnimi akcijami in z udejstvovanjem na humanitarnih ter drugih področjih.
  • Komuniciranje. Mlade informirajo o različnih temah, imajo svojo spletno stran, facebook, instagram in twitter profil, pišejo stališča in mnenja o pereči družbeni problematiki, pripravljajo različne vizualne intervencije …
  • Usposabljanje mladih. Izvajanje delavnic in posvetovanj z mladimi o prekarnem in dostojnem delu, brezposelnosti, štipendiranju, pripravništvih in vajeništvih, vstopu na trg dela ….
  • Projektno delo. Prijave na razpisane projekte in izvedba projektnih aktivnosti.

Aktivistično delo na Sindikatu Mladi plus je tudi plačano.

Če bi si želel/a sodelovati z njimi, se prijavi na tej povezavi.

Za vse nove aktivistke in aktiviste bodo organizirali usposabljanje, in sicer s sestankom v Ljubljani ter prek spleta. Prav tako pa bo od 12. do 14. novembra na Debelem rtiču delovno-motivacijski vikend. Tam bo mogoče bolj spoznati sindikat in njihove vsebine. Stroške prevoza, bivanja in prehrane krije Sindikat Mladi plus. Prijave za nove aktivistke in aktiviste so odprte do 31. oktobra.

Sindikat Mladi plus
Sindikat Mladi plus

Sorodni članki

Back to top button