Štipendije

Štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za 2022/2023

Slovenci iz zamejstva in po svetu se lahko do 30. septembra prijavite na razpis za štipendijo za študijsko leto 2022/23.

Objavljen je razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2022/2023

Namenjene so Slovencem v zamejstvu in Slovencem po svetu za študij na višješolskem ali visokošolskem programu 1. ali 2. stopnje na javno veljavni (akreditirani) izobraževalni ustanovi in javno veljavnem (akreditiranem) izobraževalnem programu v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2022/2023. Višina osnovne štipendije znaša 214,84 evrov mesečno.

Več informacij o razpisu in prijavnico najdete tukaj.

Rok za prijavo je 30. september 2022.

Štipendiranje študija Slovencev iz zamejstva in po svetu v Sloveniji je namenjeno dejavnemu povezovanju mladih slovenskih rojakov v zamejstvu in po svetu z matično domovino. S tem se hkrati podpira cilje strategije gospodarskega sodelovanja Republike Slovenije s slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah in po svetu.

Ti cilji so sinergija znanja, izkušenj, človeških virov in dejavnosti ter krepitev obstoječih in ustvarjanje novih gospodarskih tokov med območji slovenske narodne skupnosti in Slovenijo.

Nadaljnje prejemanje

Študenti, ki štipendije za slovence v zamejstvu in po svetu že prejemajo, morajo do 30. septembra 2022 oddati vlogo za nadaljnje prejemanje. Več informacij in vlogo najdete tukaj.

ŠOS
ŠOS

Sorodni članki

Back to top button