Bivanje

Trump nezaželen na posestvu Mar a Lago na Floridi

Prebivalci okrog posestva predsednika ZDA Donalda Trumpa Mar a Lago v Palm Beachu na Floridi so v torek ameriški tajni službi prenesli zahtevo, naj obvesti odhajajočega predsednika, da ne želijo, da se preseli v njihovo bližino. V peticiji so izpostavili, da Trump nima pravice do dolgoročnega bivanja na posestvu, ker gre za zasebni klub.

Trump se namerava po odhodu iz Bele hiše preseliti v Mar a Lago in ne v New York. V slednjem bi ga naj čakale kazenske preiskave in tožbe. Trump doslej uradno še ni priznal poraza na predsedniških volitvah 3. novembra, kjer je zmagal demokratski kandidat Joseph Biden. Kljub temu pa to njegove izselitve iz Bele hiše ne bo zaustavilo.

Trumpovi sosedje na Floridi upajo, da bo upošteval njihovo peticijo. Trump že v preteklosti ni imel dobrih odnosov z bogatimi sosedi na Floridi, še preden je bil izvoljen za predsednika ZDA. Redno je kršil lokalne uredbe, kot je na primer glede višine droga za zastavo.

Trump je posestvo spremenil iz stanovanjskega objekta v zasebni klub v 90. letih minulega stoletja.

Odvetniki Trumpovih sosedov na Floridi so ugotovili, da Trump zasebnega kluba ne more uporabljati kot zasebno stanovanje. Leta 1993 je namreč podpisal pogodbo z mestom Palm Beach, da lahko člani kluba v Mar a Lagu ostanejo največ do 21 dni. Trump je tudi sprejel pogoj, da tudi sam ne bo stanoval tam. Šlo je za rešitev spora, ko so sosedje tožili Trumpa, ker je nameraval spremeniti Mar a Lago v hotel, zemljišče pa nameniti za gradnjo hiš.

 

 STA
Image by Michelle Maria from Pixabay

Sorodni članki

Back to top button