Tehnologija

Apple predstavil nov iPhone 12 s 5G tehnologijo

Apple je v torek predstavil štiri nove modele pametnih telefonov iPhone 12 s tehnologijo 5G, ki jo je glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook razglasil za novo dobo brezžične tehnologije.

Cook je dejal, da bo 5G tehnologija omogočila hitrejše nalaganje in snemanje podatkov, še boljšo kakovost videov, bolj odzivne video igre, boljšo interakcijo v živo in veliko drugih izboljšav.

Telefone s 5G tehnologijo so doslej sicer že predstavili konkurenti, kot sta Samsung in Huawei. Vendar pa ta tehnologija še ni povsod dostopna.

iPhone 12, apple, iphone, iphone 12, 5G tehnologija

Novi iPhoni imajo med drugim bolj kakovostne kamere, so tanjši in lažji. Novi iPhone 12 s 15,49-centimetrskim zaslonom bo stal 799 dolarjev. Ima pa enako velik zaslon kot iPhone 11, ki ga je Apple predstavil 2019. Poleg tega pa ima za 11 odstotkov tanjše ohišje in je za 16 odstotkov lažji. Na prodaj bo 23. oktobra.

iPhone mini ima 13,72-centimetrski zaslon (5,4 inčev), v trgovinah bo na voljo od 13. novembra in bo stal od 699 dolarjev. Apple ga razglaša za najmanjši, najlažji in najtanjši pametni telefon s 5G tehnologijo na svetu. Model iPhone 12 Pro bo medtem imel zaslon enakih dimenzij kot iPhone 12 in se bo prodajal od 999 dolarjev. Model iPhone Pro Max ima 17-centimetrski zaslon, stal bo od 1099 dolarjev. Tudi ta bo na voljo od novembra dalje.

Vsi štirje novi modeli imajo 5G tehnologijo in nov procesor A14 Bionic. Za tega Apple trdi, da je 50-krat hitrejši od vseh drugih procesorjev za pametne telefone.

apple, iphone, Homepod mini

Apple je predstavil tudi novo različico svojega pametnega zvočnika Homepod, ki je visok le osem centimetrov. Homepod mini, ki igra glasbo in se odziva na verbalne ukaze bo stal od 99 dolarjev dalje.

 

 STA
Apple newsroom

Sorodni članki

Back to top button