IzobraževanjePriložnostiTehnologija

Brezplačna usposabljanja IKT za ženske, starejše od 18 let

Micro Team nudi brezplačna usposabljanja s področja informacijsko komunikacijske tehnologije. Usposabljanja so namenjena ženskam, starejšim od 18 let.

Podjetje Micro Team je na javnem razpisu pri Ministrstvu za digitalno preobrazbo, pridobilo sredstva za brezplačna usposabljanja za ženske starejše od 18 let, s področja Informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).

Cilj usposabljanj je dvig deleža žensk med zaposlenimi za IKT, dvigniti digitalno pismenost, spodbuditi večje zanimanje žensk za poklice IKT, zmanjšati vrzeli med spoloma na področju in sprememba spolnih stereotipov ter družbenih prepričanj o korelaciji med ženskim spolom in tehnologijo.

Usposabljanja boto krajša in poglobljena, hkrati pa bodo pri Micro Team organizirali tudi podporne dogodke. Teme, ki bodo zajete, so:

  • kibernetska varnost,
  • podatkovna analiza,
  • IT podpora,
  • IT projektno vodenje,
  • načrtovanje in oblikovanje UX,
  • umeta inteligenca.

Potrebno je le osnovno znanje uporabe računalnika. Usposabljanja bodo potekala v spletni obliki med septembrom in decembrom 2023.

Zakaj bi se udeležila usposabljanj?

Usposabljanja in podporni dogodki so popolnoma brezplačni, prinašajo pa nova znanja, poznanstva in izkušnje, boljše razumevanje tehnoloških trendov in nove karierne priložnosti. Povezala se boš lahko z IT strokovnjaki in razširila svojo mrežo. V zaprti skupnosti se boš lahko obrnila na mentorje in sodelovala s podobno mislečimi.

Več informacij lahko najdeš tukaj. Prijave so možne na spletni strani www.microteam.si ali preko info@microteam.si.

KC UM, Micro Team
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button