Kulsko

Dostavljavci pic, alkohola in marihuane dobro unovčili ameriško volilno noč

Ne glede na politično prepričanje so bili Američani na volilni dan enotni vsaj v enem pogledu - stresno noč po volitvah so preživeli ob picah, alkoholu in marihuani.

Medtem ko so na voliščih preštevali glasove po torkovih volitvah, so podjetja, ki prodajajo hrano, alkoholne pijače in “travo”, komaj sledila naročilom.

Podjetje Drizly se ukvarja z dostavo alkoholnih pijač. Sporočili so, da je bila v torek prodaja povprečno za 68 odstotkov višja kot pretekle štiri torke. V Washingtonu se je prodaja povečala za kar 133 odstotkov, v New Yorku pa za 110 odstotkov. V Los Angelesu nekoliko manj, in sicer pa za 35 odstotkov. V “modrih” zveznih državah se je prodaja povečala za do 75 odstotkov, v “rdečih” pa za do 33 odstotkov.

Vino je predstavljalo 42 odstotkov prodaje, žgane pijače 41 odstotkov, pivo pa 15 odstotkov, so sporočili iz podjetja s sedežem v Bostonu.

Podjetje Eaze, ki se ukvarja s prodajo marihuane. V Kaliforniji se je v torek prodaja povečala za 17 odstotkov v primerjavi s prejšnjim torkom, v Los Angelesu pa za 18 odstotkov. Največ povpraševanja je bilo po že pripravljenih “jointih” in vaporizatorjih.

Iz Googla so sporočili, da je bilo v torek popoldne največ iskanj “v moji bližini” povezanih z dostavo pic, kitajske in mehiške hrane, sušija ter alkoholnih pijač.

V picerijah so komaj sledili naročilom. Iz italijanske restavracije Antico so sporočili, da je bila prodaja trikrat večja kot na običajni torek. Stranke so naročale predvsem pice in sladoled.

Podjetje Prime Pizza je sporočilo, da so v torek med 11. in 17. uro zabeležili trikrat več naročil kot običajno. Njihove poslovalnice so v Burbanku, Fairfaxu in Los Angelesu. Prodaja v celem dnevu je bila za okoli 250 odstotkov večja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 STA
Pexels

Sorodni članki

Back to top button