Potopis – Skrivnostna Južna Amerika

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Potopis – Skrivnostna Južna Amerika

06/11/2019 @ 19:00 - 22:00

Skrivnostna Južna Amerika, potopis,

Kakšna je tvoja najbolj nora dogodivščina s potovanj? Razmišljaš kdaj o totalnem odklopu in potovanju v divjino za potešitev tvoje avanturistične duše? Te že dlje časa mika Južna Amerika, pa ne veš, kako se sploh lotiti načrtovanja potovanja? Bi se upal sam podati na drug konec sveta?

V sredo, 6. 11., ob 19:00, bomo v dvorani ŠTUK gostili študentko Heleno, ki nam bo pripovedovala o svojem enomesečnem potovanju po Južni Ameriki. Tam je z motorjem skupaj z znanim slovenskim novinarjem, fotografom in popotnikom Zvonetom Šerugo obiskala Bolivijo, Peru in Ekvador. Na motorju sta skupaj prepotovala več kot 6000 kilometrov v dežju, snegu in soncu ter v dobrih štirih tednih izkusila vse letne čase, prisostvovala pri obredu tradicionalne bolivijske poroke, dočakala novo leto med odmaknjeno skupnostjo šamanov in na 5000 metrih nadmorske višine srkala čaj iz kokinih listov. Pot, ki je potekala vzdolž Andov, po perujskih vasicah in mestih se je po enem mesecu zaključila v glavnem mestu Ekvadorja – Quito, znanem po plantažah banan in vrhunski kavi. Kaj vse sta na poti še doživela, kakšna je bila organizacija potovanja, kako primerja potovanje po Južni Ameriki z drugimi že obiskanimi destinacijami po svetu ter še več bo izdala na potopisnem predavanju.

Ob potopisnem predavanju bo v kavarni ŠTUK potekala mednarodna tržnica, kjer bodo študente pričakala številna mariborska društva. Ta bodo predstavila svoje delovanje in možnosti, ki jih imajo študenti, ki si želijo odhoda v tujino. Z nami bodo predstavniki Mednarodne pisarne Univerze v Mariboru, Best, AuPair, Pekarna Magdalenske mreže (EVS), AEGEE, Nomago Travel in AIESEC.

Vstop je prost.

Podrobnosti

Datum:
06/11/2019
Ura:
19:00 - 22:00
Kategorija Dogodek:
Back to top button