Rymden @ Festival Lent 2022

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Rymden @ Festival Lent 2022

29 junija @ 22:00

rymden
Več kot desetletje je trajalo, da sta basist Dan Berglund in bobnar Magnus Öström po smrti enega najuspešnejših jazzovskih glasbenikov našega časa, pianista Esbjörna Svenssona, znova sestavila klavirski trio. Prvotna zasedba je na Festivalu Lent nastopila že leta 2001, a čakanje se je izplačalo: nova zasedba, skupina Rymden, je v svetu jazza prava »super-skupina«!
V njej so združene izkušnje enega ključnih inovatorjev klavirja na evropskih tleh, norveškega pianista Buggeja Wesseltofta, ki je zaslovel s svojim New Conception Of Jazz, ter ritmična sekcija ene najbolj prodornih skupin v jazzu nasploh, legendarnega e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio). Rezultat tega kongenialnega druženja je glasba, ki bo brez dvoma navduševala tudi prihodnje generacije. Medtem ko sta Berglund in Östrom ključni osebnosti pri založbi ACT music, pianist Wesseltoft lastnoročno skrbi za promocijo glasbenikov izpod okrilja založbe Jazzland, s čimer je vsak po svoje pomembno gonilo skandinavske scene. V glasbi slišimo tipično skandinavsko atmosfero in melanholijo, skupina pa poseže tudi na polje sodobnega jazza, klasične glasbe, filmske glasbe in – izraziteje in močneje kot Esbjörn Svensson Trio – tudi po rockovskih prvinah.
Rymden so brez dvoma ena večjih atrakcij evropskih jazzovskih odrov v letu 2022, ko bodo ekskluzivno nastopili tudi v Sloveniji.
𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝗟𝗲𝗻𝘁 𝘀̌𝗶𝗿𝗼𝗸𝗼 𝗼𝗱𝗽𝗶𝗿𝗮 𝘃𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗮, 𝘀𝗸𝗼𝘇𝗶 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮 𝗯𝗼𝗺𝗼 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀 𝘇̌𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗱𝗲𝘀𝗲𝘁𝗶𝗰̌ 𝘀𝗸𝘂𝗽𝗮𝗷 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗶𝗹𝗶 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲. ☀😍📣 #𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮𝗺𝗼 𝗼𝗱 𝟮𝟰. 𝗷𝘂𝗻𝗶𝗷𝗮 𝗱𝗼 𝟮. 𝗷𝘂𝗹𝗶𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗻𝗮 𝘃𝗲𝗰̌ 𝗸𝗼𝘁 𝟮𝟬 𝗽𝗿𝗶𝘇𝗼𝗿𝗶𝘀̌𝗰̌𝗶𝗵 𝗽𝗼 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗯𝗼𝗿𝘂.
𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗘𝗞
Rymden
Festival Lent 2022
29. 6. 2022, ob 22.00
JazzLent, Minoriti – Oder Nove KBM, Maribor
𝗜𝗭𝗩𝗔𝗝𝗔𝗟𝗖𝗜
Bugge Wesseltoft, klavir, klaviature, efekti
Dan Berglund, bas
Magnus Öström, bobni, tolkala
𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗖𝗘
Cena za ta dogodek: 20,00 EUR
Vstopnice lahko kupiš na naših prodajnih mestih ali preko spletne strani. Prenesi svojo: festival-lent.si/vstopnice/.
Za ljubitelje jazza in raziskovalce dobre glasbe ponujamo možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih – Odru Nove KBM prejmeš 20% popust na celotno ceno vstopnic!
Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)
𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧𝗢𝗥
Glavni organizator Festivala Lent je Narodni dom Maribor.
Preberi več na www.festival-lent.si.
👋😃 Se srečamo!

Podrobnosti

Datum:
29 junija
Ura:
22:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Letni kino Minoriti
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button