Kultura

Februarja v kina prihaja Medved na koki, navdihnjen po resničnih dogodkih

Prihodnje leto v kina prihaja šokantna zgodba o medvedu na kokainu, ki je bila posneta po resničnih dogodkih, v srhljivki z naslovom Medved na koki. Po strmoglavljenju letala, polnega kokaina, je medved zaužil velike količine droge in pričel s krvoločnim plenjenjem.

Srhljivko Medved na koki je navdihnila resnična zgodba iz leta 1985, ko je strmoglavilo letalo. Na njem je bilo več kilogramov kokaina, vrednega več milijonov dolarjev, ki se je raztresel po gozdovih ameriške zvezne države Tennessee, črni medved pa ga je pojedel.

Ker je precej kokaina ostalo izgubljenega, so gozdovi pritegnili skupino kriminalcev, policistov in preiskovalcev, ki so ga zavzeto iskali. Gozdovi pa so privabili tudi turiste in najstnike, vsi pa so se srečali z 230-kilskim vrhovnim plenilcem, ki je zaužil osupljivo količino kokaina, ki ga je pognala v divjanje in krvoločno plenjenje.

V srhljivki zaigrajo Keri Russell, dobitnica emmyja Margo Martindale, dobitnik emmyja Ray Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince in novinec Scott Seiss. Srhljivko je režirala Elizabeth Banks, ki je tudi producentka filma, scenarij je napisal Jimmy Warden.

Srhljivka Medved na koki na redni spored v kinematografe prihaja 23. februarja 2023.

 Za neverjetno resnično zgodbo stoji združba tihotapcev mamil iz Kentuckyja, znana po imenu »The Company«. Njen šef Andrew Carter Thornton II. Thornton, sin rejcev konj iz Kentuckyja, je služboval v Lexingtonu kot uradnik za narkotike, odvetnik in vojaški padalec, preden se je lotil nezakonite trgovine z mamili.

Leta 1985 je Thornton letel z letalom, polnim prepovedanih drog, ko se je pokvaril motor. Thornton si je v paniki na telo privezal več kilogramov kokaina, preostanek kokaina pa potisnil iz letala, preden je skočil s padalom. Ker se padalo ni odprlo, se je Thornton smrtno ponesrečil na dovozu v mestu Knoxville v Tennesseeju.

Letalo je strmoglavilo 100 kilometrov stran in »kokainskega medveda« so zasledili v Nacionalnem gozdu Chattahoochee v državi Georgia. Medveda so našli mrtvega, verjetno pa je zaužil približno 15 milijonov dolarjev vredne zavržene droge, ki so jo našli v Thorntonovi športni torbi.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button