Priložnosti

Fundacija Študentski tolar razpisuje jezikovne tečaje za študente v socialni stiski

Fundacija Študentski tolar je objavila četrti letošnji razpis, namenjen subvencioniranim jezikovnim tečajem za ljubljanske študente, ki so v socialni stiski.

S tečaji bodo v sodelovanju z Zavodom ŠOLT začeli sredi decembra. Tečaji bodo potekali prek spleta, so sporočili iz fundacije. Prijave potekajo do 10. januarja oz. do porabe sredstev.

Z razpisom bo Fundacija Študentski tolar ljubljanske študentske organizacije (ŠOU v Ljubljani) omogočila subvencioniran jezikovni tečaj 45 študentom, in sicer z doplačilom študenta po ceni 30 evrov. Jezikovne tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa se lahko sam odloči za tečaj, ki bi ga želel obiskovati. Teh je preko 30. Jezikovne tečaje bodo izvajali v različnih terminih po 15. decembru, študenti pa se na tečaje že lahko prijavijo.

Na razpis fundacije se morajo študenti prijaviti najkasneje do 10. januarja 2021 oz. do porabe sredstev. Študentom svetujejo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 45 študentov, ki bodo ustrezali merilom razpisa.

Obenem na fundaciji potekajo še drugi programi za študente v socialni stiski. In sicer subvencionirani strokovni tečaji, brezplačno lektoriranje zaključnih študijskih del in, kot glavna dejavnost fundacije, poziv za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči.

Predsednik fundacije Damjan Vinko pravi, da je njihov namen pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. “Naša glavna dejavnost je dodeljevanje denarnih pomoči tistim študentom, ki so za dostojno življenje pomoči najbolj potrebni. Na aktualni poziv za denarne pomoči se študenti še lahko prijavijo, a jih spodbujamo, da se na poziv prijavijo čim prej, saj bodo žal sredstva, ki so nam na voljo s strani ustanovitelja, kmalu pošla,” je dejal.

Vse dejavnosti sicer sproti objavljajo na spletni strani fundacije. Na spletni strani so pred kratkim objavili tudi delno poročilo o svojem letošnjem delovanju. V prvih osmih mesecih so v svoje programe vključili 574 mladih.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button