KulturaPriložnosti

Vabljeni mladi 2023 za nagrado Primavera: natečaj za mlade umetnike

Med 9. junijem in 7. julijem bo v Galeriji Media Nox na ogled skupinska razstava mladih umetnikov, ki jih bo strokovna žirija izbrala v sklopu natečaja Vabljeni mladi 2023, ki ga organizira Društvo likovnih umetnikov (DLUM) Maribor. Mladi umetniki se lahko prijavijo do 27. aprila.

Z natečajem Vabljeni mladi 2023 in nagrado Primavera, poimenovano po mojstrovini slikarja Sandra Botticellija, alegorijo mladosti, Društvo likovnih umetnikov Maribor vabi mlade vizualne umetnike, stare do vključno 35 let in delujoče v Sloveniji, da se prijavijo na razpis Vabljeni mladi za nagrado Primavera 2023. Razpis omogoča mladim umetnikom, da s sodelovanjem pritegnejo pozornost strokovne žirije ter tako pridejo do možnosti skupinskega razstavljanja svojih umetniških del v rezidenčni galeriji DLUM.  Nagrada podpira talent in ustvarjalnost, raziskovanje ter drznost sporočanja.

Med prijavljenimi bo strokovna žirija izbrala tista dela in avtorje, ki se bodo predstavili na skupinski razstavi v Galeriji DLUM (Židovska ulica 10, Maribor). Ob otvoritvi razstave bodo avtorjem najbolje ocenjenih del podeljene nagrada Primavera in priznanji Primavera 2023. Trije najbolje ocenjeni avtorji letošnjega natečaja bodo nagrajeni z razstavo v Galeriji DLUM v letu 2024.

Razstava bo na ogled od 9. junija do 7. julija 2023 v Galeriji Media Nox na Židovskem trgu.

V promocijske namene bo razstava predstavljena z vabilom, s katalogom oziroma z zloženko, s spletnimi objavami in objavami v medijih.

Rok za prijavo na razpis je 27. april 2023. Pogoje natečaja in prijavnico najdeš tukaj.

DLUM
DLUM

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button