NovicePotovanje

Glasuj za Maribor: naj naše mesto postane najboljša evropska destinacija

Maribor se kot edino slovensko mesto poteguje za naziv najlepše evropske destinacije. Spletno glasovanje bo potekalo do 10. februarja 2023.

Letos se Maribor kot edino slovensko mesto poteguje za naziv najboljše evropske destinacije. Spletno glasovanje na mednarodni platformi European Best Destinations se je začelo v petek in bo potekalo 20 dni.

V ožji izbor je posebna žirija na podlagi kriterijev, kot so uspešno izvedeni projekti, kulturna in turistična ponudba, kakovost bivanja ter trajnostni razvoj, uvrstila 20 krajev.

Zavod za turizem Maribor bo v času glasovanja po napovedih izvajal digitalno kampanjo Vote for Maribor (Glasuj za Maribor). Z zabavnim promocijskim videom bodo nagovarjali k obisku Evropske prestolnice kulture v letu 2012 in mesta najstarejše trte, ki je po njihovih navedbah tudi odlična gastronomska destinacija in destinacija za dejavnosti na prostem.

Glasuj tukaj.

V Mariboru so lani zabeležili 439.414 prenočitev in 196.033 turističnih prihodov, kar je za 71 oziroma 89 odstotkov več kot v letu 2021. V zadnji tretjini leta je bilo prenočitev za devet odstotkov več kot v enakem obdobju rekordnega leta 2019, so sporočili iz mariborskega zavoda za turizem.

Sicer je bilo v celotnem letu 2022 v Mariboru pet odstotkov manj prenočitev kot v letu 2019. Razmerje med domačimi in tujimi prenočitvami je bilo 12 odstotkov proti 88. Največ slednjih so ustvarili turisti iz Nemčije, Poljske, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Ukrajine in Italije. Povprečna doba bivanja je bila 2,2 dneva.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button