Tehnologija

Google zaposlenim prepovedal uporabo Zooma

Google je svojim zaposlenim prepovedal uporabo namizne aplikacije za video klice Zoom, ki se je znašla pod plazom kritik zaradi varnostnih težav, ki so na površje priplavale ob izjemni popularnosti med pandemijo koronavirusa.

Verge poroča, da naj bi Google zaposlenim uporabo namizne aplikacije Zoom prepovedal že minuli teden. Tiskovni predstavnik tehnološkega velikana Jose Castaneda pa je za spletni portal povedal, da imajo v podjetju “že dolgo politiko, da zaposlenim za delo ne dovolijo uporabe nepriznanih aplikacij izven Googlove korporativne mreže”.

“Nedavno je naša varnostna ekipa zaposlenim sporočila, da na službenih računalnikih aplikacija Zoom ne bo več delovala. Ta ne dosega naših varnostnih standardov. Zaposleni, ki Zoom uporabljajo za ohranjanje stikov z družinami in prijatelji, lahko to še naprej počno prek spletnih brskalnikov in mobilnih naprav,” je dodal Castaneda.

Google ponuja G-Suite

V času pandemije koronavirusa aplikacije za videokonferenče klice dosegajo skokovite rasti uporabnikov, saj omogočajo lažjo organizacijo dela na daljavo. Med ponudniki takšnih storitev je sicer tudi Google s svojo G-Suite.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button