Kultura

Greta Thunberg bo dobila dokumentarno serijo, ki jo bo snemal BBC

V Studiih BBC so napovedali, da bodo ustvarili dokumentarno serijo o mladi okoljski aktivistki Greti Thunberg. Serija ji bo sledila na njeni mednarodni akciji osveščanja o okoljskih težavah, hkrati pa bo ponudila vpogled v to, kako je biti globalna ikona v obdobju odraščanja.

V seriji bodo pokazali srečanja med Greto Thunberg in številnimi znanstveniki, politiki in poslovneži. S katerimi se je pogovarjala o grožnjah globalnega segrevanja. Producent Rob Liddell je dejal, da so podnebne spremembe trenutno najpomembnejša tema za naše življenje, zato jo je pomembno osvetliti v seriji, ki osvetljuje z njo povezana dejstva in znanstvena pričevanja.

Serijo bodo posneli v sodelovanju z Greto, kar bo prineslo še dodatni vpogled v življenje mlade aktivistke. V seriji bodo podali tudi vpogled v to, kako je biti globalna ikona in ena najbolj znanih oseb na planetu, vse v času odraščanja.

Sedemnajstletna Greta Thunberg je avgusta 2018 začela šolsko stavko za podnebje in sprožila globalno gibanje Petki za prihodnost. Odtlej je med drugim nagovorila svetovne voditelje, se srečala s papežem Frančiškom, se podala v besedni spopad z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in navdihnila na milijone ljudi, da so se po vsem svetu zbrali na največjem podnebnem shodu doslej. Revija Time jo je lani razglasila za osebnost leta.

Poleg omenjene serije pa pod okriljem ameriške spletne televizije Hulu nastaja tudi dokumentarec z delovnim naslovom Greta.

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button