Priložnosti

Postani Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj

IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti vabi mlade med 18. in 29. letom na usposabljanje za pridobitev certifikata Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj ter si tako izboljšajo svoje kompetence za obstoječe ali prihodnje delovno mesto.

Zakaj družbena odgovornost in trajnostni razvoj v podjetjih?

Družbena odgovornost je orodje za dosego trajnostnega razvoja v skladu s Cilji trajnostnega razvoja do leta 2030, ki jih je že 2015 zapisala OZN v svoji Agendi 2030 za trajnostni razvoj. Leta 2011 je Evropska komisija sprejela obnovljeno strategijo na področju družbene odgovornosti podjetij, ki jo je marca 2019 še nadgradila z novimi delovnimi aktivnostmi.

Ta strategija poudarja pomen večje prepoznavnosti družbene odgovornosti podjetij in širjenja dobrih praks z vključitvijo družbene odgovornosti podjetij v izobraževanje, usposabljanje in raziskave. Strategija prav tako izboljšuje procese samoregulacije in koregulacije ter razkritje socialnih in okoljskih informacij podjetij. V letu 2021 je na ravni EU v veljavo stopilo veliko direktiv, ki zahtevajo preobrazbo evropskega gospodarstva in uvedbo novih (zelenih) poslovnih modelov, prihajajo pa tudi nove. Spremenjeni načini poslovanja se bodo dotaknili vseh podjetij in drugih organizacij, ne glede na velikost.

IRDO Inštitut te zato vabi, da se o tem področju dodatno izobraziš z znanji za učinkovito vodenje trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v majhnih, srednje velikih in velikih podjetjih ter organizacijah. Z vključitvijo v program treh seminarjev boš pridobil številne kompetence in certifikat.

Z vpisom boš

 1. postal uspešen_a vodja za trajnostni razvoj in družbeno odgovornost v tvojem podjetju.
 2. Prejel elektronski ABC priročnik o trajnostnem razvoju in družbeno odgovornem podjetništvu.
 3. Prejel Certifikat Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja.

Kompetence, ki jih boš pridobil:

 • Kakšna je povezava med osebno in družbeno odgovornostjo ter trajnostnim razvojem.
 • Kako pripraviti politiko in strategijo trajnostnega razvoja (TR)  in družbene odgovornosti (DOP) v vašem podjetju.
 • Kako pripraviti poročilo o DOP aktivnostih v vašem podjetju in pri tem vključiti nefinančne kazalnike v skladu z aktualno zakonodajo in najnovejšimi standardi.
 • Kako sodelovati z različnimi deležniki in jih vključiti v aktivnosti DOP vašega podjetja.
 • DOP mreže in dobre prakse uspešnih podjetij na področju DOP.
 • Aktualna zakonodaja, dokumenti in standardi, usmeritve EU ter Slovenije na področju TR in DOP.

Usposabljanje poteka online preko aplikacije Zoom, predvidoma ob ponedeljkih in četrtkih. Možen je izbor ure za virtualna srečanja ali dopoldan (9.00-11.00) ali popoldan (19.00-21.00). Predvideni termini v prihajajočih mesecih:

 • Avgust: 18., 22., 24. in 29. 8. 2022
 • September: 15., 19., 22. in 29. 9. 2022
 • Oktober: 10., 14., 17. in 24. 11. 2022

Mladi med 18. in 29. letom starosti s statusom študenta ali brez zaposlitve imajo brezplačno udeležbo. Več si lahko prebereš tukaj.

Mlad.si
Mlad.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button