Izobraževanje

Izobraževalna podporna točka Razlagamo.si

Na voljo je nova spletna stran Razlagamo.si, ki je nastala v sodelovanju treh mariborskih fakultet (Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete) kot odgovor na nastalo situacijo z namenom medsebojne pomoči pri izobraževanju na daljavo.

Načrtujejo, da bo nudila podporo pri komunikaciji in zbiranju gradiv za lažje učenje pri vseh predmetih v OŠ in SŠ na enem mestu. Na ta način deluje kot podporna točka, s pomočjo katere lahko dostopate do:

  • spletnega mesta e-učbenikov,
  • spletnih zbirk preteklih nalog za splošno maturo in nacionalno preverjanje znanja,
  • gradiv in razlag za samostojno delo – mogoče bo najti rešitve zastavljenih problemov, video material, povezave in druga dodatna gradiva. Zbirka Razlage bo sledila strukturi potrjenih, prosto dostopnih i-učbenikov na www.iucbeniki.si in bo v skladu z učnim načrtom,
  • pogovorov učenec-učitelj za individualno reševanje manjših problemov in evidenco vprašanj preko MS Teams.

Snovalci podporne točke so ob njenem nastanku pozvali k sodelovanju in pomoči: “Menimo, da je v teh časih nujno potrebno, da združimo moči in stopimo skupaj, zato vas prosimo za podporo in sodelovanje,” hkrati pa se zavedajo, da so v preteklih dneh učitelji opravili veliko dela in storili pomemben korak pri poučevanju na daljavo.

“Prepričani smo, da ste si nekatera gradiva že ustvarili. Predvidevamo, da boste s soustvarjanjem razlag bogatili tudi svojo zbirko, saj vam bodo prosto dostopne vse razlage. Upamo, da nam boste pomagali z deljenjem teh gradiv in ustvarjanjem novih, da bo znanje naših učencev čim boljše,” in zaključujejo s skupnim vodilom, ki pravi: “Ne premišljuj o tem, česar nimaš. Premišljuj o tem, kaj lahko narediš s tem, kar imaš.”

Vabljeni k sodelovanju in spremljanju tukaj.

 

 

 mlad.si
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button