Izobraževanje

Jabolko kakovosti za Univerzo v Mariboru

UM je prejela nagrado Jabolka kakovosti za izvajanje Erasmus projekta, saj je v obdobju trajanja programa Erasmus predvsem in tudi na podlagi izkušenj mobilnosti pripravila strategijo internacionalizacije.

Učinek programa je poleg skrbno načrtovanega povečanja števil mobilnih Erasmus študentov in zaposlenih, za katere ima Univerza v Mariboru (UM) urejen odličen sistem, vključno s priznavanjem in vrednotenjem pridobljenega znanja in izkušenj, viden tudi v okrepitvi spremljajočih in podpornih aktivnosti, ki so ves čas povečevale mednarodno vpetost UM, npr. oblikovanje in razvoj primerljivih studijskih programov, vključevanje v mednarodne univerzitetne mreže, organizacija in sodelovanje v mednarodnih poletnih šolah, postavitev spremljanja kakovosti mednarodnega sodelovanja itd.

Poleg tega velja izpostaviti, da je UM prevzela tudi zahtevno vlogo gostiteljice številnim prihajajočim študentom in predavateljem ter v ta namen oblikovala in razvila številne aktivnosti, namenjene lažjemu vključevanju le-teh v vsakdanje življenje, kar pusti še dodaten pečat mednarodni vpetosti.

Posebna zahvala pri izvedbi projekta Erasmus (Vseživljenjsko učenje) gre službi za mednarodno sodelovanje UM, Mladenu Kraljiću, koordinatorju projekta in vsem koordinatorjem ter njihovim pomočnikom na fakultetah brez katerih izvedba projekta ne bi bila mogoča.

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPGDOSTOP.si

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close