KulturaScena

Lent 2022: v svojih zadnjih izdihljajih še vedno poln zabave

Festival Lent svoje dogajanje počasi pelje h koncu, a to ne pomeni, da je ustavil svoj tempo. Nov dan je prinesel nove zabavne vsebine.

Jubilejni 30. Festival Lent se sicer bliža h koncu, a to še ne pomeni, da upočasnjuje tempo. Predzadnji dan je postregel z novimi glasbenimi in kulturnimi poslasticami, kot tudi z novim številom vsebin za mlade.

Art kamp je znova našel svoje mesto v Mestnem parku, kjer so domovali tudi številni umetniki.

Modrina v Mestnem parku

Mestni park je na prvi julijski dan obiskovalce pričakal z novim zagonom energije. Kulturno društvo Dolina Miru nas je v ritmih popa, jazza in soula popeljalo v vroče popoldne, Art kamp pa je znova poskrbel za ustvarjalni pridih. Zvečer pa smo lahko prisluhnili tudi Policijskemu orkestru v prav posebnem večeru. Možje v modrem so nas skupaj z Amayo popeljali v fantazijski svet filmske glasbe.

Slovenska policija je popestrila dogajanje v Mestnem parku, njihov koncert skupaj z Amayo pa je pričaral prav posebno vzdušje.

Glasba tu, glasba tam

Maribor so ponovno napolnili zvoki glasbe, ki so se razprostirali na vseh trgih. Jazz ritmom smo lahko prisluhnili na Glavnem trgu, kjer je nastopil Lela Kaplowitz Trio. Zvoki klasike so pričarali magično vzdušje na Grajskem trgu, kjer so zaigrali godalni kvartet NOVA. Na Jurčkovem – Večerovem odru pa smo lahko žurali s skupinama Gustafi in Wckd Nation.

Pri Jurčkovem – Večerovem odru smo lahko žurali s skupinama Gustafi in Wckd Nation.

Lent in rock in opera in Etiopija

Na Trgu Leona Štuklja pa je igrala glasba, ki je ne slišimo pogosto v takšni kombinaciji: opera in rock. 40-članski orkester iz Novega Sada je namreč poskrbel za edinstveno izkušnjo, kjer smo lahko hite Queenov, AC/DC, Led Zeppelin in številnih drugih videli v novi preobrazbi.

Rock opera je poskrbela za unikaten večer ob poslušanje edinstvene kombinacije glasbe.

Medtem pa so Minoriti doneli v popolnoma drugačnih tonih. Etiopski rock pevki Hewan Geberwold in Haleluye Tekletsadik sta združili moči s francoskim jazz violinistom Théom Ceccaldiem v projekt KUTU. Rezultat je bil hipnotična melodija, ki je vsakega poslušalca prestavila v vroč etiopski večer.

Poštna spet zaživela

Poštna ulica je znova zaživela, saj se je po kratkem premoru že večer prej vrnil KMŠ oder. Za večer ob glasbi in hladnem pivu so tokrat poskrbeli Nika S. z bandom in skupina Sthenge. V intimni, ozki ulici smo tako lahko prepevali in plesali ob znanih hitih, ki so doneli še dolgo v noč.

Poštna ulica je znova pokala po šivih; po kratkem premoru se je namreč vrnil KMŠ oder.

Lacha after jam je poskrbel, da se je žur nadaljeval vse do jutranjih ur. Osemčlanska zasedba skupine Grooveland je preganjala utrujenost in težke noge s pop funkom in soulom.

Lacha after jam je znova poskrbel za vse tiste, ki so si po glavnem dogajanju želeli še več glasbe in zabave.

Festival Lent 2022 se zaključuje danes, kar pa ne pomeni, da bo manjkalo energije. Zadnji dan jubilejnega festivala namreč ponuja še številne dogodke za vse starosti in norosti.

Marina BAJIĆ
Patrik KOCIPER

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button