KulturaPriložnostiTehnologija

MFRU 2023 vabi študente k prijavi intermedijskih umetniških projektov

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in upravljanja infrastrukture. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), kot eden izmed festivalov, ki jih organizira javni zavod, bo prihodnje leto oktobra praznoval 30. obletnico, z aktivnostmi, dogodki in vsebinami pa utemeljuje in občinstvu približuje zavedanje o naprednih in umetniških rabah računalniških in digitalnih tehnologij, ki nas dnevno obkrožajo.

 

Nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk MFRU podeljuje že sedmo leto. Do sedaj so bile podeljene v sodelovanju z izbranimi izobraževalnimi institucijami, letos pa je prvič objavljen odprt poziv, s katerim vabijo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta.

Podelili bodo tri nagrade za najboljše študentske intermedijske projekte. Želijo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje na tem področju umetnosti.

Pogoj za prijavo je status študenta in starost do dopolnjenega 29. leta. Prijavitelj lahko prijavi največ en projekt. V primeru prijave večih projektov, bo strokovna komisija upoštevala prijavo, ki je bila oddana prva, vse ostale bodo zavržene.

Za prijavo potrebuješ:

  • kratek življenjepis avtorice oziroma avtorja s kontaktnimi podatki,
  • dokazilo o statusu študenta,
  • vsebinski opis umetniškega dela (do 500 besed),
  • foto, video in/ali drug vizualni material, ki reprezentira delo,
  • neobvezna, a zaželena priloga je portfolio s predstavitvijo vaših preteklih del
  • podpisana izjava avtorja oz. avtorice.

Rok za prijavo je 31. maj 2023. Prijava pošlji na: sonja.gregorn@mkc.si in mfru@mkc.si.

Strokovna komisija v sestavi Miha Colner, kustos, Maja Smrekar, intermedijska umetnica in Aleksandra Saška Gruden, kiparka, intermedijska umetnica in programska vodja festivala, bo projekte proučila in predlagala tri najboljše.

Kakšne so nagrade?

Predvidoma bo podeljena ena glavna nagrada v bruto višini 400 EUR in dve v bruto višini 300 EUR. Avtor prvonagrajenega projekta bo dobil tudi samostojni razstavni termin v enem od razstavnih prostorov MKC Maribor v mesecu novembru 2024. Vsi trije nagrajeni projekti bodo predstavljeni v okviru festivala MFRU na skupinski razstavi v razstavnem prostoru GT22 na Glavnem trgu v Mariboru, od 6. do 13. oktobra 2023. MKC Maribor bo nagrajenim projektom omogočil produkcijo avtorskih projektov ter njihovo predstavitev in promocijo.

 Dodatne informacije so do 29. maja 2023 dosegljive preko elektronskega naslova sonja.gregorn@mkc.si.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

 

Sorodni članki

Back to top button