Izobraževanje

Na Medicinski fakulteti kmalu nov študijski program Dentalne medicine

Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je po dolgotrajnih in napornih prizadevanjih Univerze v Mariboru potrdila študijski program Dentalne medicine na Medicinski fakulteti.

Z akreditacijo študijskega programa dentalne medicine v Mariboru je storjen velik, a še ne zadosten korak, da bi lahko program začeli izvajati v praksi. Zdaj Univerzo v Mariboru čaka še težji del, kako zagotoviti potreben denar. Rektor UM prof. dr. Zdravko Kačič pravi, da uresničevanje projekta ne bo preprosto, vendar pa bi lahko s precej dobre volje in posluha države prve študente vpisali že to jesen. Za UM in mesto bi bil to pomemben razvojni korak.

Prvi študenti bi lahko študij pričeli obiskovati že jeseni.

Na Medicinski fakulteti so na zagon študija pripravljeni, pravi dekan prof. dr. Ivan Krajnc. Na študente čakata tudi dva sodobno opremljena laboratorija za praktični pouk: “Tukaj je postavljenih in že v funkciji okoli 40 simulatorjev in okoli 6 stomatoloških stolov, ki so prav tako že v funkciji, zdaj okoli pol leta pa že dejansko čakajo, da jih postavimo v življenje, jim damo uporabnost.”

Po številu zobozdravnikov na sto tisoč prebivalcev se Slovenija po Eurostatu uvršča na rep evropskih držav. Hkrati se bo v prihodnjih letih upokojilo precej zobozdravnikov, zato je izobraževanje novih zobozdravnikov pravzaprav nujno.

 

 Univerza v Mariboru – UM
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button