Kultura

Nagradna igra: Visoka nota – premiera

17. junija na velika platna prihaja glasbena drama z naslovom Visoka nota, priznane režiserke Nishe Ganatra, ki predstavlja zabavno in ganljivo zgodbo o sledenju svojim sanjam v razgibanem svetu glamurozne glasbene industrije v Los Angelesu. Izjemno priljubljeni pevki ob strani stoji osebna pomočnica, ki pa si želi postati producentka.

V glavnih vloga drame Visoka nota zaigrajo Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr., Ice Cube, Bill Pullman in drugi. Zabavno, svežo in romantično moderno komedijo je režirala Nisha Ganatra (Late Night), scenarij pa napisala Flora Greeson. Producenta filma sta Tim Bevan in Eric Fellner (oba producenta komične drame Emma).

Zgodba drame Visoka nota

Superzvezdnica, slavna diva Grace Davis (Tracee Ellis Ross) uživa v svoji bleščeči slavi v Los Angelesu. S svojo neverjetno nadarjenostjo osvojila številna priznanja in si pridobila generacije oboževalcev. Na vsakem koraku ji sledi in ji pomaga njena predana osebna pomočnica, Maggie (Dakota Johnson), ki za slavno pevko opravlja raznorazne opravke. Maggie pa še vedno sledi svojim sanjam, da bi postala producentka v glasbenem poslu, kjer prevladujejo moški. Na skrivaj izpopolnjuje svojo izvedbo pevkinih največjih uspešnic. Njene sposobnosti pa so na preizkušnji, ko spozna nadarjenega glasbenika Davida Cliffa (Kelvin Harrison Jr.). Medtem ko skupaj pišeta in snemata novo gradivo, se Maggie znajde na razpotju. Slediti svoji strasti ali biti še naprej predana pevki.

Ko pevkin dolgoletni menedžer (Ice Cube) slavni divi predstavi izbiro, ki lahko spremeni potek njene kariere, se Grace preigrava z odločitvijo, ki ima dolgoročne posledice. Sledi vrsta presenečenj, ki si jih niti najbolj pripravljena pomočnica ne bi mogla zamisliti ali jih predvideti. Dogodki pa bodo njeno in pevkino življenje spremenili za vedno.

Gre za zgodbo o dveh ženskah. Ena Maggie, ki se želi prebiti v glasbeno industrijo, ki žensk dejansko ne jemlje resno. Druga pa je Grace Davis, ki se kot glasbena ikona bori za svoj obstanek v industriji, ki ženske okoli štiridesetih let potiskajo na stranski tir.

 

Režiserkin pogled

Glasbena drama Visoka nota predstavlja zgodbo, kako slediti svojim sanjam in o tveganju. “Ko sem prvič prebrala scenarij, sem vedela, da je to film, ki ga moram režirati. Zgodba je imela vse elemente filmov, ki jih imam rada. Osredotoča se na odnos med dvema večplastnima ženskama, ki sta nadarjeni in brezkompromisni, obenem pa tudi smešni in z napakami na vse najboljše načine,” pripoveduje režiserka Nisha Ganatra. “Drama ponuja vpogled v zakulisje zabavne industrije z zgodbo o tem, koliko trdega dela in žrtvovanja je potrebno za uspeh in da se ga obdrži, zlasti za ženske in zlasti za ženske določene starosti. Scenarij je pronicljiv in pameten,” še pove režiserka.

Nagradna igra

Na Facebook strani Dostop.si poteka nagradna igra, in sicer za ogled premiere filma v MariBoxu, ki bo 17. junija ob 20. uri.

 

Barbara SNOJ
Karantanija Cinemas, Maribox
ikona snemalec MariBox

Visoka nota, drama, film, THE HIGH NOTE,

Sorodni članki

Back to top button