KulturaZdravje

Tom Hanks in soproga Rita Wilson pozitivna na koronavirus

Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks je pozitiven na koronavirus, je pokazal test, ki sta ga opravila z ženo Rito Wilson med snemanjem filma v Avstraliji. Z virusom je okužena tudi soproga.

Tom Hanks, ki je z ženo Rito Wilson trenutno v izolaciji v bolnišnici v avstralskem obmorskem kraju Gold Coast, je prvi hollywoodski zvezdnik, ki je javnosti sporočil, da je obolel za virusom. Ta je v svetu v teh dneh dosegel razsežnosti pandemije.

Filmski ustvarjalec ima sicer diagnosticirano sladkorno bolezen tipa 2, kar ga uvršča med posameznike s kronično boleznijo, ki so podvrženi večjim zdravstvenim tveganjem in zapletom v primeru drugih bolezni.

Hanks je v Avstraliji zaradi snemanja biografskega filma o Elvisu Presleyju, ki ga režira avstralski režiser Baz Luhrmann. V filmu Hanks igra pevčevega menedžerja Toma Parkerja. Njegova soproga Rita Wilson pa je v soboto nastopila v sydneyjski operni hiši, iz katere so sporočili, da so poskrbeli za dezinfekcijo stavbe. Prireditve, kjer se je predstavila s pevskim nastopom, se je po podatkih operne hiše udeležilo okoli 200 ljudi.

Koronavirus tudi med športniki in politiki

Med zvezdniki, ki so bili na testu za koronavirus pozitivni, je tudi kar nekaj športnikov. Košarkaša NBA Rudy Gobert in Donovan Mitchell iz ekipe Utah Jazz sta že v karanteni. Izolirani pa sta tudi celotni ekipi nogometašev in košarkarjev Real Madrida, potem ko je bil pozitiven eden izmed košarkarjev.

Za koronavirusom je zbolela tudi soproga kanadskega premierja Justina Trudeauja, Sophie Grégoire Trudeau, v stiku z okuženim predstavnikom brazilskega predsednika pa je bil tudi Donald Trump, ki pa zavrača testiranje. Trump je sicer star 73 let in spada v ogroženo skupino prebivalstva.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button