TehnologijaZnanost

Ne električnh avtomobilov, Apple bo začel izdelovati osebne robote!

Potem ko je ameriški tehnološki velikan Apple nedavno opustil načrte o razvoju električnih avtomobilov, naj bi svoje aktivnosti preusmeril v izdelavo osebnih robotov, poročajo tuje agencije. Po navedbah neimenovanih virov, na katere se sklicuje agencija Bloomberg, bi lahko ta izdelek za podjetje postal "nova prihodnja največja stvar".

Po poročanju Bloomberga naj bi podjetje s sedežem v Kaliforniji, čigar glavni proizvod so pametni telefoni znamke iPhone ter digitalne vsebine in storitve, pospešeno iskalo nove načine zaslužka. V ta namen Applovi inženirji snujejo robota, ki bi sledil ljudem po njihovem domovanju. Po navedbah neimenovanih virov so razvili tudi napredno namizno domačo napravo, ki uporablja robotiko za premikanje zaslona.

Kot izhaja iz poročila, ki ga je pridobila ameriška tiskovna agencija, je projekt v začetni fazi, pri čemer ni jasno, ali bo vodil do končnega izdelka, namenjenega prodaji. Projekt naj bi sicer nadziral Applov inženirski oddelek za razvoj strojne opreme oz. njegova skupina za umetno inteligenco.

Pri Applu informacij o izdelavi osebnih robotov niso želeli komentirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Enako skopi z informacijami so bili tudi v primeru razvoja lastnih električnih avtomobilov. Več milijard dolarjev vreden projekt, ki se je začel okoli leta 2014, so namreč ves čas ohranjali v veliki tajnosti. Konec februarja pa je odjeknila novica, da so ga zaradi vse hujše konkurence v panogi opustili.

Z razvojem osebnega robota Apple sledi drugim velikim tehnološkim podjetjem, vključno z Googlom, Microsoftom, Meto in Amazonom, ki v zadnjem obdobju pospešeno razvijajo in uvajajo izdelke umetne inteligence.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button