Kultura

Nicolas Cage bo za Netflix raziskoval zgodovino šestih kletvic

Oskarjevec Nicolas Cage se bo poglobil v zgodovino kletvic, ki jim bo na Netflixu posvečena šestdelna serija History of Swear Words.

Cageu kot gostitelju se bodo poleg jezikoslovcev in leksikografov pridružili zvezdniki, denimo Nick Offerman in Sarah Silverman. Serija o kletvicah nastaja v koprodukciji s filmsko družbo Funny or Die. Čeprav je Cage znan po vpitju, pa ni med tistimi hollywoodskimi igralci, ki najbolj preklinjajo. Glede na raziskavo, objavljeno v začetku leta, Cagea ni med deseterico, ki najbolj preklinja, navaja britanski The Guardian.

Epizode se bodo osredotočale na kletvice fuck, shit, bitch, dick, pussy in damn.

Leta 1996 je denimo igralec na snemanju uspešnice The Rock v režiji Michaela Bayja predlagal, naj njegov lik ne preklinja, temveč uporablja razne vzklike.

Začetek Netflixove serije z 20-minutnimi epizodami o kletvicah je napovedan za 5. januar. Cage sicer trenutno sodeluje še pri dveh projektih za Amazon: pri biografskem filmu o Joeju Exoticu, sicer zvezdniku Netflixove miniserije Tiger King, in animirani seriji Hellfire, ki temelji na romanu Eoina Colferja.

Leta 2017 je leksikografinja Susie Dent že gostila šestdelno zgodovino kletvic, a projekta nista povezana, še navaja The Guardian.

 

 STA
nicolas genin, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons
ikona snemalec Netflix Is A Joke

Sorodni članki

Back to top button