GlasbaPriložnosti

Odprte so prijave na 20. maraton hip-hop in rap poezije

Mladinski kulturni center Maribor vabi vse mlade, ki ustvarjajo hip hop in rap glasbo, da se predstavijo na jubilejni dvajseti prireditvi Rap in hip hop poezija. Prireditev se bo odvila v okviru festivala 25. Slovenski dnevi knjige v Mariboru v petek, 17. junija 2022, ob 12. uri na Grajskem trgu v Mariboru.

K sodelovanju vabijo vse začetnike, tudi tiste, ki bo to zanje morda prvi javni nastop kot tudi tiste mlade avtorje, ki že imajo izkušnje z nastopanjem in predstavljanjem svoje rap in hip hop glasbe. Zaželeno je, da so besedila v slovenščini, ni pa to pogoj za nastop.

Maraton bo povezoval Mišel RistovAmo, poznan tudi kot Amo Socialec, ki je hiphoperski publiki že znan obraz. Prvič je nase opozoril daljnega 2009, ko je na državnem prvenstvu v freestyle battlu zaostal samo za legendarnim N’tokom. V letu 2016 je izdal dolgo pričakovan uradni album, ki nosi naslov En dan…. V sodelovanju z društvom Humanitarček je v 2019 izdal #projektVida, ki je bil uspešen na nacionalni ravni, celoten izkupiček razprodanih naklad pa je šel za tople obroke starostnikom. V letu 2021 je pričel sodelovati z alter pevko LAV in tako sta izdala prvi tovrstni projekt pri nas, naslovljen Sad Porn, napovedala pa tudi nadaljnje sodelovanje znotraj družbeno odgovornih akcij.

Posebna gosta letošnjega jubilejnega glasbenega maratona bosta uveljavljena glasbenika Emkej in Leopold I. Emkej je eden najbolj prepoznavnih slovenskih raparjev, ki z gibanjem Wudisban Records in Streamarnica vodi tudi založniško dejavnost, združuje hip-hop glasbenike in pomaga mladim talentiranim pri promociji hip-hop glasbe. Skoraj deset let je moderiral rap in hip hop maraton Slovenskih dnevov knjige v Mariboru.

Leopold I. je raper iz Gornje Radgone, ki smo ga lahko v letu 2020 spoznali s pronicljivo in provokativno skladbo Nesen (feat. Eyeceeou in Mito). Na rap maratonu Slovenskih dni knjige v Mariboru prvič nastopil pred petnajstimi leti. Lani je izdal tri odmevne skladbe, vse tri popevke tedna na Valu202.

K nastopu na jubiljenem maratonu se lahko prijaviš do 10. 6. 2022 na naslovu misel.ristov@gmail.com.

MKC Maribor
MKC Maribor

 

Sorodni članki

Back to top button