Izobraževanje

Odprti dodatni prijavni roki za vpis študentov beguncev iz Ukrajine

Univerza v Mariboru v okviru Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter Razpisa za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/2023 ponuja dodatna mesta za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine.

​​Prijavni roki bodo odprti od 26. aprila do 1. septembra 2022.

Kandidati/-ke morajo prijavo za vpis oddati elektronsko, in sicer prek spletn​ega portala eVŠ (odpiranje v novem zavihku). Kandidat/-ka, ki se prijavlja na vpisna mesta, namenjena vpisu razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine, na prvem koraku izpolnjevanja prijave za vpis odgovori DA na tretjo trditev: »Imam priznan status osebe z mednarodno zaščito oziroma sem prosilec za mednarodno zaščito.«

Dokazilo o statusu visokošolski zavodi pridobijo od pristojnega organa (Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije) po uradni dolžnosti.

Kandidati/-ke k prijavi za vpis prek spletnega portala eVŠ priložijo tudi ustrezna dokazila o izpolnjevanju vpisnih pogojev. V kolikor kandidati/-ke formalne izobrazbe ne morejo dokazati z dokumenti, bo skladno s prvim odstavkom 18. člena Uredbe o načinu zagotavljanja pravic osebam z začasno zaščito o vpisu oseb z začasno zaščito odločil visokošolski zavod.

V okviru prijavnih rokov za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine so kandidatom/-kam na voljo mesta za vpis v prvi letnik na naslednjih študijskih programih:

V kolikor članice Univerze v Mariboru za posamezne študijske programe niso razpisale dodatnih mest za vpis razseljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine, se lahko prosilci/-ke za začasno zaščito prijavijo na vpisna mesta, ki so razpisana za državljane/-ke RS in drugih držav članic EU za vpis v študijsko leto 2022/23.

Več informacij:

UM
UM​

Sorodni članki

Back to top button