Kultura

Kaj te dni ponuja Maribox? Od srhljivih umorov do sladke romantike

Hladni in kratki januarski dnevi so kot nalašč za obisk kina. Nič namreč ne prekosi dobrega filma na velikem platnu z odličnim ozvočenjem. Preveri, kaj si lahko te dni ogledaš v Mariboxu in razmisli koga boš povabil zraven.

Krik

V kinematografu Maribox si že lahko ogledaš peto nadaljevanje grozljive franšize Krik, ki spremlja mlado žensko, ki se v domače mesto vrne z namenom, da najde odgovornega za nedavne umore.

25 let po nizu brutalnih umorov se je v tihem mestecu Woodsboro namreč spet pojavil morilec. Nekdo si je ponovno nadel masko in začel napadati najstnike. Tako se v mesto vrne Sidney Prescott (Courteney Cox), ki se je odločena dokopati do resnice.

Ulica nočnih mor

27. januarja v kino prihaja psihološki triler Ulica nočnih mor, ki ga je režiral z oskarjem nagrajen Guillermo del Toro. Film, posnet po knjižni predlogi, pripoveduje zgodbo ambicioznega Stantona Carlisla (Bradley Cooper), ki ima izreden talent manipulacije z ljudmi. Stanton pa naleti na psihiatrinjo dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), za katero se izkaže, da je še nevarnejša od njega.

Padec lune

Akcijska pustolovščina Padec lune prikazuje izvršno direktorico NASE in nekdanjo astronavtko Jo Fowler (Halle Berry). Po tem, ko skrivnostna sila iz svoje orbite okoli Zemlje izbije luno, dobi znanstvenica idejo, kako bi svet lahko rešila pred uničenjem. Njeni ideji pa verjameta samo moški iz njene preteklosti in teoretik zarot. Skupaj se tako odpravijo v vesolje, na odkrivanje skrivnosti o luni.

Film, ki združuje elemente fizike, posebnih učinkov in megastrukture, si v kinu lahko ogledaš od 3. februarja naprej.

Poročiva se

Od 10. februarja naprej pa si v kinu lahko ogledaš tudi lahkotno romantično komedijo Poročiva se. Najbolj seksi zvezdniški par, Kat Valdez (Jennifer Lopez) in Bastian (Maluma), se odloči, da bo svojo glasbeno uspešnico Marry me nadgradil s poroko pred tisoči oboževalcev. Nekaj minut pred slovesnostjo pa Kat izve, da jo je Bastian prevaral z njeno pomočnico.

Kmalu zatem v množici oboževalcev zagleda Charlieja (Owen Wilson) s prav vabljivim transparentom … Čas okoli Valentinovega je tako popoln, da izveš, kako se odvije ta nepričakovana romanca, polna ovir in zapletov.

Sara VOCOVNIK
Unsplash
ikona snemalec MariBox, Blitz Slovenija, Karantanija Cinemas

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button