Priložnosti

Pridruži se mednarodni spletni konferenci Dear Future Volunteers

Društvo Parada ponosa vas vabi na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS, ki bo potekala med 16. - 17. 11. 2021, na ZOOM platformi. 

Društvo Parada ponosa vabi vse prostovoljce ali bodoče prostovoljce na mednarodno spletno konferenco Dear Future Volunteers. Konferenca vključuje tri dogodka, ki bodo ponudili različne poglede na različna vprašanja, kot so:

  • Kako se vključiti v mednarodno prostovoljstvo in kje iskati priložnosti? Kakšne so zgodbe svetovnih prostovoljk_cev?
  • Kakšne spremembe in učinke prinaša prostovoljstvo? Zakaj se sploh vključiti v prostovoljstvo?
  • Kakšni so izzivi in potrebe, s katerimi se soočamo pri prostovoljstvu? Kako bi lahko prostovoljstvo bilo bolj vključujoče?
  • Kateri so demokratični mehanizmi, ki lahko podpirajo prostovoljstvo kot orodje za izgradnjo bolj vključujočih družb in omogočanje dostopa do pravic?

Na konferenco se lahko prijaviš tukaj vse do 15. novembra 2021. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Kako bo potekala konferenca?

16. november 2021, 12.30 – Volunteering for Inclusiveness

Na dogodku bodo skupaj s predstavnicami_ki evropskih mrež, ki združujejo različne prostovoljske organizacije, govorile_o tem, kako na ravni organizacij, prostovoljk_cev, celotnih skupnosti podpreti vključevanje marginaliziranih skupin v prostovoljstvo. Poudarek bo na prostovoljstvu v času epidemije in drugih širših globalnih izzivov.

16. november 2021, 18.00 – There is no / in volunteer

Na dogodku se bodo predstavile_i mlade_i prostovoljke_ci, ki bodo delile_i svoje raznolike prostovoljske izkušnje, ki so jih pridobile_i na mednarodni ravni. Povedale_i bodo, kaj jim je prostovoljstvo prineslo in kako so se sploh vključile_i v prostovoljsto. Raznolike zgodbe vključujejo kratkoročne in dolgoročne prostovoljske projekte, prostovoljenje z različnimi skupinami oseb, vključno z marginaliziranimi skupinami in v različnih okoljih.

17. november, 10.00 – The Future of the (Inclusive) Volunteering

Predstavile_i bodo povzetek priporočil, kako bi bilo prostovoljstvo (še) bolj dostopno in vključujoče. Ta priporočila bodo predstavile_i in uporabile_i v procesu konference o prihodnosti Evrope. Predstavitvi priporočil, bosta sledila pogovor z odločevalkami_ci o možnostih njihove implementacije in odprt pogovor z udeleženkami_ci.

Konferenca Dear Future Volunteers je del projekta “Vključujoče prostovoljstvo”, ki ga podpira program Evropa za državljane. Konferenco organizira Iniciativa mladih za človekove pravice (Srbija) v sodelovanju z Društvom Parada ponosa (Slovenija), Loesje (Nemčija), INAR (Irska) in Iniciativo mladih za človekove pravice (Hrvaška).

Več o konferenci pa lahko prebereš na njihovi spletni strani in FB strani.

Mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button