Priložnosti

Rad pišeš in si star med 16 in 19 let? Postani dopisnik portala Mlad.si!

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska komisija je leto 2022 posvetila vam mladim in tako postavila v ospredje pomen mladih in s tem tudi ponudila priložnost, da se sliši vaš glas. Zato si tudi na spletnem portalu Mlad.si prizadevajo, da bo slišan glas mladih s cele Slovenije.

Objavljamo odprti poziv za 12 mladih dopisnikov, ki se bodo pridružili uredniški ekipi Mlad.si. Kot dopisnik s terena boš objavljal novice o aktualnem dogajanju s področja mladih in za mlade ter o dogodkih, povezanih z evropskim letom mladih v svoji regiji. Tako boš kot mladi dopisniki pridobival dragocene izkušnje s področja novinarstva in urednikovanja spletnega portala.

Kdo lahko sodeluje?

Na odprtem pozivu lahko sodelujejo vsi mladi, od 16 do 19 leta starosti, ki bi se radi preizkusili v pisanju za spletni mladinski portal. Pomembne lastnosti, ki si jih želijo pri mladih dopisnikih, so radovednost, ustvarjalnost, odprtost in aktivnost.

Izbrali bodo po enega dopisnika iz vsake izmed 12 slovenskih regij – goriške, obalno-kraške, primorsko-notranjske, osrednjeslovenske, gorenjske, jugovzhodne Slovenije, posavske, zasavske, savinjske, koroške, podravske in pomurske.

Kako se lahko prijaviš?

Si želiš postati dopisnik? V prijavo vključi kratek opis in novico (med 1500 in 2000 znakov s presledki) ali video za mlade o evropskem letu mladih oziroma o aktivnem preživljanju prostega časa/dogodkih v mladinskih centrih in drugih mladinskih organizacijah v tvoji regiji. Novici lahko po želji dodaš tudi kakšno fotografijo.

Novico oziroma video pošlji na info@mlad.si – »za mlade dopisnike«, do četrtka, 24. marca 2022. V mailu navedi tudi, če se strinjaš z objavo poslane novice na spletnem portalu Mlad.si.

Mlad.si
Mlad.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button