PriložnostiZnanost

RIS 2024 vabi: tekmuj v razvoju novih analitskih metod v medicini

V organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) ter programske skupine Medicinska fizika s Fakultete za matematiko in fiziko (UL FMF) bo tudi letos potekalo tekmovanje v razvoju novih analitskih metod v medicini – RIS 2024.

Osrednja tema letošnjega tekmovanja RIS je Segmentacija tumorskih lezij na slikah PET/CT.

Na uvodnem predavanju bo predstavljen relevantni problem, osnove slikovnih modalitet PET in CT ter hibridno slikanje. Predstavljeno bo klinično ozadje problema in segmentacij tumorskih lezij. Prav tako bo predstavljeno Slovensko nacionalno superračunalniško omrežje (SLING), ki bo tekmovalcem na voljo za uporabo.

Uvodno predavanje bo potekalo 18. marca 2024 ob 15. uri, nato bo na sporedu prvi krog tekmovanja, ki bo trajal do 1. aprila. Najboljše skupine iz prvega kroga se bodo uvrstile v drugi krog, ki bo potekal od 19. do 22. aprila 2024.

Denarni sklad tekmovanja znaša 2000 €, rok za prijavo pa je 16. marec 2024.

Na tekmovanju lahko sodelujejo študentje in dijaki, ki želijo poglobiti svoje znanje iz naprednih računskih metod na stičišču medicine, fizike in računalništva. Tekmovanje bo potekalo v skupinah z največ 3 člani.

Več informacij lahko najdeš na Facebook dogodku ali spletni strani, kjer te čaka tudi prijavnica.

ŠOS
RIS

Sorodni članki

Back to top button