Priložnosti

Se pripravljaš na prostovoljsko delo? Pojdi na uvodno usposabljanje

Usposabljanje, ki ga že vrsto let organizira CID Ptuj v sodelovanju s Slovensko filantropijo, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki ga že opravljajo in si želijo pridobiti nova znanja in prijeme. Izvajalci usposabljanja so izkušeni trenerji Slovenske filantropije.

Komu je namenjeno uvodno usposabljanje?

Uvodno usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo. Hkrati je namenjeno tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci, vendar se pred začetkom opravljanja prostovoljskega dela niso udeležili uvodnega usposabljanja. Udeleženci so lahko srednješolci, študenti, brezposelni, zaposleni, upokojenci in tudi vsi ostali, ki jih prostovoljsko delo zanima.

Kaj ponuja uvodno usposabljanje?

Uvodno usposabljanje se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. To pomeni, da prostovoljka/prostovoljec ne pridobi specifičnih znanj na različnih področjih dela. Usposabljanje namreč daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu in usmerja njeno/njegovo ravnanje.

Udeleženci v dveh dneh usposabljanja spoznajo naslednje teme:
• kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
• delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
• veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
• odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
• komunikacija,
• pravice in odgovornost prostovoljcev,
• etična načela pri prostovoljskem delu.

Kako poteka usposabljanje?

Usposabljanje poteka v obliki izkustvenih delavnic, omejeno je največ na 20 ljudi. Udeležba je brezplačna. Za prijavo izpolni spletno prijavnico ali pa izpolni klasično prijavnico in jo pošlji na naslov usposabljanja@filantropija.org.

Mlad.si
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button