KulskoZabava

Simpsonovi vztrajajo na TV ekranih

Simpsonovi ostajajo fenomen televizijski serij

Televizija Fox je napovedala, da se bo priljubljena ameriška animirana serija Simpsonovi nadaljevala še 31. in 32. sezono, kar pomeni, da bo v prihodnje zabeležila skupno 713 epizod. To bo še utrdilo njen lani prisluženi sloves najdlje trajajoče animirane serije.

Začetki Simpsonov segajo v 80. leta. Najprej so se pojavljali v sklopu oddaje The Tracey Ullman show. Ko so prejeli potrditev pri gledalcih, so dobili lastno serijo.

Serijo je za ameriško televizijsko družbo Fox leta 1989 ustvaril Matt Groening. Gre za satiro na različne vidike življenja povprečne ameriške družine, kulturo, družbo in tudi televizijo. Dogajanje je postavljeno v izmišljeno mesto Springfield. Groening je likom v seriji nadel imena članov lastne družine, za fanta pa je uporabil izmišljeno ime, Bart. V seriji sicer nastopa nešteto likov.

Simpsonovi je postala najdlje trajajoča serija, ko je s 636 epizodami prehitela serijo Gunsmoke.

Simpsonovi veljajo za pravi kulturni fenomen. Do danes so prejeli vrsto nagrad, med njimi več kot 30 televizijskih nagrad emmy. Leta 2000 so si prislužili tudi zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih, leta 2007 pa so njihove dogodivščine zaživele še v celovečernem filmu.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button