Zdravje

Skoraj balzamirali živo 20-letnico, 81-letnica vstala z mize za obdukcijo

V detroitskem pogrebnem zavodu so truplo 20-letnice pripravljali na to, da ji izčrpajo kri, nakar je oživela. Na zahodu Rusije pa je 81-letna upokojenka oživela po neuspešni operaciji na črevesju.

Delavci pogrebnega zavoda v predmestju Detroita v ZDA so v ponedeljek doživeli filmsko presenečenje. 20-letnica, ki so jo pred tem razglasili za mrtvo in so se pripravljali, da jo balzamirajo, je začela dihati in odpirati oči.

Reševalci Southfielda so prišli v stanovanjsko hišo po prijavi, da 20-letna Timesha Beauchamp ni odzivna. Kar 30 minut naj bi jo oživljali. Posvetovali so se z zdravnikom, ki jo je po telefonu razglasil za mrtvo na podlagi informacij reševalcev.

Na srečo se niso takoj spravili na obdukcijo, ampak so truplo pokojne dali na voljo družini, ki jo je poslala v pogrebni zavod. Tam so se že pripravljali, da ji izčrpajo kri, nakar pa je oživela.

Pogrebni zavod je spet poklical reševalce, ki so dekle odpeljali v bolnišnico. Tam je v kritičnem stanju.

Ruska upokojenka vstala od mrtvih

To, da se v mrtvašnicah in pogrebnih zavodih zbujajo mrtvi niti ni tako nenavadno, ko začnemo zadeve malo raziskovati.

81-letno Zinaido Kononovo so uradno razglasili za mrtvo po operaciji na črevesju 14. avgusta zvečer. O njeni smrti so obvestili svojce in začele so se že priprave na pogreb. Domnevno pokojno pa so malo po polnoči prepeljali z oddelka v mrtvašnico bolnišnice v Goršečenskem okrožju na zahodu Rusije.

A skoraj sedem ur kasneje, okoli osme ure zjutraj, je bila ena od zaposlenih v mrtvašnici ob prihodu na delu šokirana, saj je Kononovo našla na tleh. Izkazalo se je, da ta le ni mrtva. Ponoči se je zbudila ter skušala vstati z mize za obdukcijo, pri čemer je padla.

Voznik hitre pomoči, ki je naslednji stopil v mrtvašnico, je sprva mislil, da se je sodelavki zmešalo in se je začela pogovarjati z mrtvimi. Kmalu ugotovil, da se je zgodilo nekaj drugega, dogajanje med drugim povzema britanski Mail Online.

Zinaido so nato hitro prepeljali na oddelek za intenzivno nego in kasneje na nadaljnje zdravljenje v večjo bolnišnico v Kursku. Svojcem so tokrat sporočili bolj veselo novico kot večer pred tem.

Zdravniki so jim sicer pojasnili, da je bila Zinaida 15 minut klinično mrtva, nato pa se je dobesedno “vrnila z onostranstva”. A na koncu so vendarle morali tudi priznati, da so jo v mrtvašnico odpeljali že uro in 20 minut po njeni smrti in ne šele dve uri po njej, kot to narekujejo pravila.

Družina naj bi zdaj tožila bolnišnico. Je pa Zinaida pet dni kasneje nato dejansko umrla, poroča ruski časnik Komsomolska pravda.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button