Delo

ŠOUM in mariborski študenti na pomoč kmetijam

ŠOUM bo pomagala na kmetijah, ki se soočajo s socialnimi stiskami.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je odzvala pozivu Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah. V ta namen so se povezali s Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor in pridobili kontakte kmetij, ki jim bodo s prostovoljnim delom pomagali v teh težkih časih.

pomoč kmetijam, šoum, Dejan Glazer, Študentska delovna brigada,

ŠOUM je zbrala skupine prostovoljcev, ki bodo kmetijam v Mariboru in okolici pomagali pri domačih opravilih. Z delom pričenjajo na kmetiji na Meljskem hribu, kjer bodo pomagali pri presajanju kostanja.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: »Čeprav se tudi mladi v tem obdobju soočamo s številnimi težavami, hkrati želimo ohranjati kulturo prostovoljstva in verjamemo, da bomo s svojimi dejanji pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju tistih, ki tovrstno pomoč potrebujejo.«

pomoč kmetijam, šoum, Dejan Glazer, Študentska delovna brigada,

ŠOUM skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Študenti pomagajo na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb. V mesecu juliju pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada ŠOUM, kjer okoli 50 mladih že vse od leta 1999 pomaga različnim krajem po Sloveniji.

 

 ŠOUM
 ŠOUM

Sorodni članki

Back to top button