Delo

UKC Maribor in UKC Ljubljana iščeta pomoč, in sicer predvsem dijake ter študente

Univerzitetna klinična centra (UKC) Maribor in Ljubljana v trenutnih epidemioloških razmerah iščeta prostovoljce. V prvi vrsti bi potrebovali študente zdravstvenih in podobnih smeri oz. zdravstvene nege, medicine, fizioterapije, farmacije in biomedicine. V poštev pridejo tudi polnoletni dijaki zadnjega letnika srednjih zdravstvenih šol.

V UKC Maribor kličejo na pomoč študente. “Vabimo vse študente, vseh študijskih smeri, da se nam pridružite v naših timih. Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih,” so objavili na družbenem omrežju Facebook. “Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covidu-19. Skupaj bomo zmagali!” so dodali.

 

Tudi ljudje, ki niso študenti, a imajo zdravstveno izobrazbo, bi jim bili v veliko pomoč.

Kot je objavljeno na spletni strani prostovoljstvo.org, bi UKC Ljubljana predvsem študente, ki so predhodno zaključili srednjo zdravstveno šolo ali so v zadnjih letnikih študija, in dijake zadnjega letnika srednje zdravstvene šole, vključil v oskrbo bolnikov kot pomoč medicinskim sestram.

Prav tako pa bi bili veseli študentov drugih smeri, na primer računalništva, ekonomije in organizacije dela. Ti bi pomagali medicinskim sestram pri organizaciji dela, in sicer pri administraciji, vnašanju in urejanju statističnih in drugih podatkov, pomoči pri koordinaciji in drugo.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button